X

Rusia vrea să-şi construiască o bază pe Lună

Agenția spațială din Rusia (Roscosmos) are în vedere construirea, după anul 2025, a unei baze pe Lună care să fie utilizată pentru monitorizarea asteroizilor și cometelor și pentru pregătirea unor misiuni pe alte planete, potrivit china.org.cn, transmite şi mediafax.

La sfârșitul acestui an, Roscosmos va prezenta Guvernului rus un program pentru studierea și explorarea Lunii, a declarat directorul executiv pentru Știință și programe pe termen lung, Aleksandr Bloșenko, într-un interviu pentru agenția de presă TASS.

VEZI și: CUTREMUR puternic în Albania. Mai multe clădiri s-au prăbușit – VIDEO

Un plan detaliat va fi implementat după 2025, a mai spus acesta.

Potrivit lui Bloșenko, echipamentele pentru studierea spațiului și telescoapele speciale pentru monitorizarea asteroizilor și cometelor care pot constitui o amenințare pentru Terra vor fi plasate la polul sud al Lunii.

Citește și: INTERMEDIARUL din cazul lui Daphne Caruana Galizia a fost GRAȚIAT

Roscosmos plănuiește și să înființeze pe Lună o bază de testare pentru tehnologiile care vor fi folosite în misiunile pe alte planete.

Oficialul a mai spus că gestionarea infrastructurii va fi făcută prin intermediul unui sistem robotizat, în timp ce cosmonauții vor face vizite periodice pentru a rezolva sarcini pe care roboții nu le pot efectua.

Tags: Aleksandr BloșenkobazălunaRusia (Roscosmos)
Categorii: Știrile zilei