X

Ruşii îi acuză pe americani de crime de război în Siria

Armata rusă, care intervine în Siria în sprijinul forţelor guvernamentale, a declarat vineri că Statele Unite ale Americii ar fi împiedicat refugiaţi sirieni să primească ajutoare umanitare, apreciind că aceasta este asemănător cu o “crimă de război”, relatează France Presse, potrivit agerpres.

Potrivit “Centrului rusesc pentru reconcilierea părţilor beligerante”, situaţia umanitară este foarte dificilă în regiunea At-Tanf, la frontiera iordaniano-siriană, unde îşi are poziţiile o garnizoană a coaliţiei internaţionale condusă de Washington.

Citeşte şi: WhatsApp A PICAT. Utilizatorii din mai multe ţări, inclusiv România, sunt afectaţi

“Cea mai urgentă este situaţia umanitară în regiunea At-Tanf din vina Statelor Unite, care au desfăşurat ilegal o bază militară şi interzic să te apropii în zonă la o distanţă de cel puţin 55 de kilometri, lipsind astfel zeci de mii de refugiaţi de posibilitatea primirii de ajutor umanitar”, se arată într-un comunicat.

“Acţiunile armatei americane şi ale aşa-numitei ‘coaliţii internaţionale’ reprezintă o încălcare grosolană a dreptului umanitar şi ar putea fi calificate drept crimă de război”, se arată în comunicatul transmis agenţiilor de presă ruse.

La începutul lunii octombrie, armata rusă a acuzat deja Washingtonul că “sprijină” gruparea Statul Islamic din regiunea At-Tanf.

Potrivit Washingtonului, în At-Tanf se află o tabără utilizată de forţele speciale americane şi britanice pentru instruirea rebelilor sirieni care luptă împotriva Statului Islamic.

Tags: crime de razboiregiunea At-TanfrusiasiriaStat Islamic (SI)SUA
Categorii: Știrile zilei