X

Ruşii atacă Avdiivka “cu forţe extrem de importante”

Ruşii atacă Avdiivka “cu forţe extrem de importante”

Forţele ruse, care încearcă de mai multe luni să încercuiască Avdiivka, atacă oraşul “cu forţe extrem de importante”, a declarat joi primarul din acest oraş din estul Ucrainei, Vitali Barabaş, menţionând o situaţie “pur şi simplu ireală” pe alocuri, relatează France Presse, potrivit stiripesurse.ro.

Cu câteva zile în urmă, el semnala o situaţie “critică” în anumite cartiere, în timp ce armata rusă şi-a dublat eforturile pentru cucerirea acestui oraş industrial devastat.

Citeşte şi: Mascații de la „Fulger” fac exerciţii în sudul ţării. Cetăţenii sunt sfătuiţi să nu se sperie – Stiripesurse.md

“Din păcate, inamicul ne presează din toate părţile, nu există nicio singură parte în oraşul nostru unde să fie mai mult sau mai puţin calm. Ei atacă cu forţe extrem de importante”, a declarat Barabaş la televiziunea ucraineană.

Ruşii atacă Avdiivka “cu forţe extrem de importante”

Condiţiile meteorologice şi noroiul de pe teren nu permit trupelor ruse să-şi utilizeze vehiculele, dar situaţia rămâne “extrem de fierbinte, extrem de dificilă”, a spus el, remarcând: “În unele direcţii, este pur şi simplu ireal”.

Oficialul ucrainean a consemnat circa “50 de tiruri masive de obuze” şi peste 30 de bombardamente aeriene în cursul ultimelor 24 de ore la Avdiivka, unde au mai rămas 941 de civili în pofida luptelor aprige şi distrugerilor mari.

Barabaş anunţase marţi primele “lupte de stradă” în acest oraş industrial din estul Ucrainei, cu grupuri izolate de “sabotori” şi “iscoade” ruseşti.

Canalul Telegram DeepState, apropiat armatei ucrainene şi urmărit de peste 600.000 de persoane, a raportat o situaţie “critică şi haotică” la Avdiivka, unde trupele ruse avansează în unele locuri şi sunt respinse în altele.

Ruşii atacă Avdiivka “cu forţe extrem de importante”

Potrivit canalului Rîbar, apropiat de armata rusă şi urmărit de peste 1,1 milioane de persoane, forţele Moscovei avansează la nord şi est de oraş, apropiindu-se de liniile de aprovizionare ale trupelor ucrainene.

Forţele ruse încearcă de mai multe luni să încercuiască Avdiivka, unde soldaţii ucraineni s-au retras pe poziţii fortificate.

Acesta este unul dintre cele mai fierbinţi puncte de pe front de la eşecul contraofensivei ucrainene din vară.

Tags: AvdiivkarusiaucrainaVitali Barabaş
Război in Ucraina