X

Ruşii au bombardat noaptea trecută oraşele ucrainene

Ruşii au bombardat noaptea trecută oraşele ucrainene

Armata rusă a atacat teritoriul Ucrainei noaptea trecută. Autoritățile ucrainene au doborât 11 drone, din totalul de 17 lansate. Au fost raportate pagube însemnate la Odesa, Nikolaev și Vinița. 

Potrivit forțelor armate ucrainene, din Crimeea anexată au fost lansate în total 17 drone de tip Shahed. 11 drone, a raportat armata ucraineană, au fost doborâte. 

Citeşte şi: Mascații de la „Fulger” fac exerciţii în sudul ţării. Cetăţenii sunt sfătuiţi să nu se sperie – Stiripesurse.md

În regiunea Odesa, în urma atacului, au fost avariate obiecte ale infrastructurii civile – a comunicat șeful administrației regionale Oleg Kiper. Potrivit oficialului a fost avariată inclusiv o instituție de învățământ și o casă aflată în construcție. Victime nu sunt.

Ruşii au bombardat noaptea trecută oraşele ucrainene

La Nikolaev, a menționat șeful administrației orașului Aleksandr Senkevici, au fost avariate peste 20 de clădiri rezidențiale.

În regiunea Vinița, potrivit forțelor de apărare de sud ale Ucrainei, resturile dronelor au căzut pe o instalație de infrastructură și a avut loc un incendiu.

Doi polițiști au suferit răni și au fost transportați la spital – a comunicat biroul procurorului general al Ucrainei.

Rusia nu a comentat deocamdată atacul.

Potrivit BBC News, cu o zi înainte, Ucraina a fost atacată cu peste 40 de rachete și 20 drone kamikaze. La Kiev a fost lovită o clădire rezidențială cu 18 etaje. Au murit 4 persoane. Încă o persoană a murit la Nikolaev. Ministerul rus al Apărării a raportat că țintele erau întreprinderile complexului militar-industrial.

Tags: NikolaevOdesarusiaucrainaViniţa
Război in Ucraina