X

Ruşii au bombardat un centru de distribuire a ajutoarelor din Ucraina

Patru persoane au fost ucise în urma unui atac rusesc asupra unui punct de distribuire a ajutoarelor umanitare în regiunea Zaporojie (sud-estul Ucrainei), au anunţat luni responsabili ucraineni, citaţi de Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Biroul procurorului general a declarat că a deschis o anchetă penală pentru crime de război după atacul asupra oraşului Orihiv, despre care a spus că a avut loc duminică după-amiază.

Citeşte şi: Zelenski îl face praf pe președintele bulgar din cauză că se opune înarmării Ucrainei – Black News

Guvernatorul ucrainean al regiunii Iuri Malaşko a declarat că o bombă aeriană ghidată a fost utilizată în atacul împotriva clădirii unei şcoli folosită ca punct pentru distribuirea ajutoarelor umanitare.

“Au lovit un centru de distribuire a ajutoarelor umanitare într-o zonă rezidenţială… Patru persoane au murit pe loc: (3) femei de 43, 45 şi 47 de ani şi un bărbat de 47 de ani”, a declarat guvernatorul Iuri Malaşko pe reţelele de socializare. Biroul procurorului general a declarat că alte 13 persoane au fost rănite.

Imagini de la faţa locului publicate online de Ministerul de Interne ucrainean arată moloz şi dărâmături împrăştiate într-o curte şi pe o stradă.

Citeşte şi: Nedreptatea din Cisiordania – Black News

Reuters nu a reuşit să verifice informaţiile în mod independent. Rusia, care şi-a început invazia pe scară largă în Ucraina în februarie 2022, neagă constant că ar ţinti în mod deliberat civili.

Armata ucraineană desfăşoară în prezent o contraofensivă în încercarea de a recuceri teritoriul ocupat de Rusia în regiunea Zaporojie, unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Tags: Iuri MalaşkoOrihivrusiaucrainaZaporojie
Categorii: Război in Ucraina