X

Ruşii au bombardat un nod feroviar ucrainean aflat ‘la doi paşi’ de graniţa cu Polonia

Trupele ruse au lansat un atac cu rachete împotriva unei ramificaţii a căii ferate din regiunea ucraineană Liov (Lvov), în districtul Iavoriv, la doar 20 de kilometri de graniţa poloneză, dar care nu a provocat victime, a comunicat şeful administraţiei militare regionale, Maksim Koziţki, citat de EFE, potrivit agerpres.

Noaptea trecută, “inamicul a lansat un atac cu rachete asupra infrastructurii regionale a căii ferate Liov în districtul Iavoriv. Explozia a afectat infrastructura feroviară. Nu avem informaţii despre decese sau persoane rănite. Anterior, cele mai multe rachete veneau din est”, a indicat Koziţki pe pagina sa de Facebook.

Vezi şi: Biden şi Mitsotakis salută relaţia greco-americană care ‘niciodată nu a fost mai bună’ (VIDEO) – Black News

Primarul din Liov, Andrii Sadovi, a indicat că geamurile caselor situate în perimetrul loviturilor de rachetă s-au spart.

“Şi toate acestea (s-au întâmplat) într-o zonă care se află la doar 20 de kilometri de graniţa cu Uniunea Europeană”, a indicat edilul pe contul său Telegram.

Unităţile de apărare antiaeriană subordonate Comandamentului de operaţiuni Vest al forţelor armate ucrainene au doborât luni seara trei rachete de croazieră trase asupra teritoriului regiunii Liov.

Noaptea trecută, potrivit lui Sadovi, au fost două atacuri aeriene şi două valuri masive de rachete în regiune.

“Nicio rachetă nu a lovit Liovul. Forţele de apărare aeriană şi-au făcut treaba. Nu ştim dacă oraşul nostru a fost ţinta de data aceasta… A fost într-adevăr unul dintre cele mai mari atacuri din regiune ca număr de rachete”, a spus primarul.

Citește şi: Peste 260 de luptători ucraineni au fost EVACUAŢI din Azovstal – Black News

Acest oraş, situat în vestul ţării, foarte aproape de graniţa cu Polonia, a fost rar obiectul unor atacuri ale forţelor ruse de la declanşarea invaziei în 24 februarie.

Liov a fost, de asemenea, un punct de tranzit pentru zecile de mii de cetăţeni ucraineni care au încercat să părăsească Ucraina, căutând refugiu în alte ţări ale Uniunii Europene.

Tags: Andrii Sadovîdistrictul IavorivLiov (Lvov)Poloniarusiaucrainauniunea europeana
Categorii: Război in Ucraina