Ruşii au bombardat un obiectiv militar din vestul Ucrainei

Publicat:

Un sit militar din vestul Ucrainei a fost lovit în urma noului val de atacuri ruseşti în noaptea de duminică spre luni, au indicat luni autorităţile regionale ucrainene într-o rară declaraţie publică pe această temă, potrivit France Presse şi Reuters, transmite şi agerpres.

“Trupele ruse au lovit numeroase obiective între care unul militar în regiunea Hmelniţki”, a indicat administraţia regională într-un comunicat publicat pe Telegram.


Citeşte şi: Kissinger, despre războiul din Ucraina: ‘Nu cred că totul este vina lui Putin’ – Black News

Administraţia regională a raportat “incendii la depozite de combustibil” şi de echipamente militare, lăsând să se înţeleagă că o pistă de aterizare de pe un aerodrom militar a fost avariată.

“Lucrări în vederea limitării incendiilor continuă”, adaugă ea.

“Cinci aparate de zbor au fost scoase din uz”, mai indică sursa citată, fără să ofere detalii în plus.

“Deocamdată, se lucrează în continuare pentru a limita incendiile de la depozitele de combustibil, lubrifianţi şi muniţie”, a scris biroul guvernatorului regiunii Hmelniţki pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

De asemenea, “au început lucrările de reparare la pista de aterizare”, potrivit administraţiei, care nu a făcut publică nicio cifră cu privire la eventuale victime, limitându-se să spună că informaţiile “sunt în curs de clarificare”.

Înainte de război, în zonă se afla un important aerodrom militar.

În noaptea de duminica spre luni, Ucraina a fost din nou vizată de un atac aerian masiv din partea Rusiei, potrivit armatei ucrainene.

“În noaptea asta, ocupanţii au atacat situri militare şi obiective de infrastructură esenţială”, lansând “până la 40 de rachete de croazieră” din avioane deasupra Mării Caspice şi “circa 35 de drone” dinspre nord şi sud, a indicat comandantul şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, pe Telegram.

Citeşte şi: Xi Jinping îi promite Moscovei ‘sprijin ferm’ pentru ‘interesele fundamentale’ – Black News

Numai la Kiev, “peste 40 de ţinte aeriene” au fost distruse, potrivit administraţiei militare a oraşului.

Acesta este al 15-lea atac masiv asupra Kievului de la începutul lunii mai, când Rusia a început să îşi intensifice loviturile împotriva Ucrainei şi a Kievului în special. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.