Ruşii au închis o plajă populară la Marea Neagră după un atac ucrainean

Publicat:

Ruşii au închis o plajă populară la Marea Neagră după un atac ucrainean

Accesul pe plajă în Novorosiisk, port rus la Marea Neagră, a fost restricţionat miercuri dimineaţa, potrivit primarului acestui oraş, după ce forţele de apărare ruse au raportat că au respins un atac cu drone, informează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

“Până la ora 09:00 (06:00 GMT), pe 3 iulie, apele din golf vor fi supravegheate”, a anunţat maiorul Andrei Kravcenko pe aplicaţia de mesagerie Telegram. “Vă rugăm să va abţineţi în a vă deplasa la plajă, pe dig şi în zonele de recreere de-a lungul ţărmului în timpul activităţilor operaţionale”.


Citeşte şi: NATO va trimite un emisar special permanent în Ucraina – Stiripesurse.md

Ministerul Apărării rus a anunţat că forţele sale au distrus două drone maritime ce se îndreptau spre Novorosiisk.

Ruşii au închis o plajă populară la Marea Neagră după un atac ucrainean

Rusia acuză adesea Ucraina de atacuri asupra porturilor sale de pe coasta Mării Negre şi în peninsula anexată Crimeea, însă adesea autorităţile ruse nu dezvăluie toate pagubele produse de atacurile ucrainene.

Novorosiisk este cel mai mare port al Rusiei la Marea Neagră. El este un outlet-cheie pentru ţiţei şi pentru produsele petroliere ruse, precum şi pentru tranzitul din sudul Rusiei. De asemenea, aici se încarcă petrolul care vine din Kazahstan şi Azerbaidjan şi sunt primite navele-cargo cu grâu, cărbune, fertilizatori minerali, cherestea, produse alimentare şi chimice.

Ministerul Apărării rus a mai spus că sistemele sale de apărare antiaeriană au distrus 10 drone aeriene ale Ucrainei lansate asupra teritoriului Rusiei, inclusiv asupra regiunii Moscova.

Ruşii au închis o plajă populară la Marea Neagră după un atac ucrainean

Reuters nu a putut verifica aceste informaţii din surse independente. Nu există deocamdată comentarii ale Ucrainei.

Kievul spune că atacurile asupra infrastructurii militare, energetice şi de transport din Rusia constituie un răspuns la atacurile continue ale Moscovei asupra teritoriului ucrainean, de la declanşarea invaziei ruse împotriva Ucrainei în 2022.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO/ În satul Mihălașa din Telenești nu există nici punct medical, nici poștă și nici transport public

VIDEO/ În satul Mihălașa din Telenești nu există nici punct medical, nici poștă și nici transport public Satul Mihălașa din raionul Telenești este o localitate...

Kuleba: Rusia folosește arsenalul său de război hibrid împotriva României și în special împotriva Moldovei

Kuleba: Rusia folosește arsenalul său de război hibrid împotriva României și în special împotriva Moldovei Șeful diplomației de la Kiev, Dmitro Kuleba, susține că Rusia...

Putin vrea capitularea Ucrainei, nu pacea: ‘este încrezător că Rusia poate urmări victoria’ (ISW)

Putin vrea capitularea Ucrainei, nu pacea: 'este încrezător că Rusia poate urmări victoria' (ISW) Vladimir Putin, liderul Rusiei, a cerut direct capitularea Ucrainei, respingând orice...

În Bălți și Comrat a fost lansat Orășelul Fotbalului

În Bălți și Comrat a fost lansat Orășelul Fotbalului În orașele Bălți și Comrat a fost lansat Orășelul Fotbalului, anunță liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi. Din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.