X

Ruşii au intrat în Ucraina prin Crimeea

Trupele ruse au pătruns în regiunea ucraineană Herson, limitrofă peninsulei Crimeea, anexată ilegal de Rusia de la Ucraina în 2014, a informat joi Paza de Frontieră a Ucrainei, transmite EFE, potrivit agerpres.

Citeşte şi: A început RĂZBOIUL în Ucraina: Explozii la Kiev şi în mai multe oraşe din ţară – Black News

“În prezent, se observă mişcări de echipament militar în peninsulă de la frontiera administrativă”, a anunţat instituţia ucraineană într-un comunicat.

Serviciul de pază al frontierei a publicat o înregistrare video în care se poate observa cum blindate, tancuri şi camioane militare traversează pe la postul de frontieră.

Citeşte şi: Rusia încearcă să-şi justifice la ONU atacul asupra Ucrainei: ‘Nu suntem agresivi faţă de poporul ucrainean, ci faţă de junta la putere la Kiev’ – Black News

“Vehicule militare ruse, inclusiv blindate, au încălcat frontiera în regiunile (ucrainene) Cernigov (nord, frontiera cu Belarusul), Sumî (nord-est, frontiera rusă), Lugansk şi Harkov (est, frontiera rusă), pe la punctul de trecere între peninsulă şi partea continentală a Ucrainei”, a informat Paza de Frontieră ucraineană.

Tags: CernigovcrimeeaharkovHersonLuganskPaza de Frontieră a UcraineirusiaSumîucraina
Categorii: Diaspora