Rușii avansează spre Pokrovsk şi spun că au mai ocupat o localitate din estul Ucrainei

Publicat:

Rușii avansează spre Pokrovsk şi spun că au mai ocupat o localitate din estul Ucrainei

Rusia a declarat duminică că forţele sale au preluat controlul deplin asupra localităţii Novohrodivka din estul Ucrainei, în timp ce forţele Moscovei încearcă să străpungă liniile defensive ale frontului ucrainean şi avansează spre oraşul Pokrovsk, un important punct strategic pentru Kiev, relatează Reuters.

Forţele ruse, care controlează aproximativ o cincime din Ucraina de la invadarea acesteia în februarie 2022, avansează în estul Ucrainei în încercarea de a cuceri întregul Donbas. Rusia controlează în prezent aproximativ 80% din Donbas, potrivit stiripesurse.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Ministerul rus al Apărării a declarat că forţele sale au cucerit localitatea Novohrodivka, care se află la 12 km de Pokrovsk, un important nod feroviar şi rutier pentru forţele ucrainene din zonă. Oraşul avea o populaţie de 14.000 de locuitori înainte de război.

Iuri Podoliaka, un influent blogger militar pro-rus de origine ucraineană, a publicat hărţi care arată că forţele ruse atacă dincolo de Novohrodivka în cel puţin două locuri aflate la mai puţin de 7 km de Pokrovsk.

Liderul rus Vladimir Putin a declarat săptămâna trecută că incursiunea ucraineană în regiunea rusă Kursk nu a reuşit să încetinească înaintarea Rusiei în estul Ucrainei şi a slăbit apărarea Kievului de-a lungul liniei frontului.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Comandantul armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, a declarat însă joi că incursiunea Kievului în regiunea Kursk a funcţionat şi că, în ultimele şase zile, Rusia nu a mai avansat spre Pokrovsk. Acesta a declarat că unul dintre obiectivele incursiunii din Kursk a fost deturnarea forţelor ruse din alte zone, în principal din Pokrovsk şi Kurahove. Rusia a redirecţionat efective importante către Kursk, dar a consolidat, de asemenea, frontul de la Pokrovsk, a adăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Federația de Atletism răspunde la acuzațiile Zalinei Marghieva. Cum ar fi ajutat sportiva pentru pregătirile de Jocurile Olimpice

Federația de Atletism răspunde la acuzațiile Zalinei Marghieva. Cum ar fi ajutat sportiva pentru pregătirile de Jocurile Olimpice Președintele Federației de Atletism, Anatolie Balan, a...

Franța anunță reduceri la tarifele de tren pe tot parcursul lunii septembrie

Franța anunță reduceri la tarifele de tren pe tot parcursul lunii septembrie Vă întristați să vedeți sfârșitul verii? Septembrie este încă o perioadă excelentă pentru...

O elevă de la Bălți a obținut bronzul la Olimpiada Internațională de Limbă Engleză

O elevă de la Bălți a obținut bronzul la Olimpiada Internațională de Limbă Engleză Medalie de bronz și mențiuni de onoare pentru lotul olimpic național...

STUDIU – În urmă cu 4 miliarde de ani, un asteroid de 20 de ori mai mare decât cel care a distrus dinozaurii a...

STUDIU - În urmă cu 4 miliarde de ani, un asteroid de 20 de ori mai mare decât cel care a distrus dinozaurii a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.