Ruşii BAGATELIZEAZĂ otrăvirea lui Navalnîi: ‘Avea pancreatită!’

Publicat:

Poliţia rusă a afirmat vineri că principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, care se află la un tratament în Germania după ce s-a îmbolnăvit brusc în Siberia la sfârşitul lunii august, suferea de “pancreatită”, respingând din nou ideea otrăvirii sale, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Diagnosticul final a fost pus de medici ţinându-se seama de mai multe studii chimice şi toxicologice: dereglare a metabolismului glucidic, pancreatită cronică cu alterarea” anumitor funcţiuni, a declarat serviciul de presă al filialei siberiene a poliţiei ruse.


Citeşte şi: Donald Trump Jr îndeamnă la RĂZBOI TOTAL

“Diagnosticul unei otrăviri nu a fost confirmat”, a subliniat acesta într-un comunicat.

La sfârşitul lunii august, lui Navalnîi i se făcuse rău în avion în timpul unui zbor în Siberia. După două zile de spitalizare, i s-a permis să fie transportat de urgenţă la o clinică din Germania pentru tratament, sub presiunea apropiaţilor săi.

Trei laboratoare europene, ale căror concluzii au fost confirmate de Organizaţia internaţională pentru interzicerea armelor chimice (OIAC), au stabilit că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din grupul Noviciok, substanţă de tip militar concepută în epoca sovietică.

Opozantul, aflat în continuare în convalescenţă în Germania, l-a acuzat direct pe preşedintele rus Vladimir Putin că ar fi în spatele otrăvirii sale, acuzaţie respinsă de Moscova.

În pofida acestor versiuni, autorităţile ruse au respins orice idee de otrăvire şi au acuzat atât serviciile secrete occidentale, cât şi apropiaţi ai lui Navalnîi sau chiar pe acesta însuşi că ar fi autorii situaţiei create.

Directorul Serviciului de informaţii externe rus (SVR), Serghei Narâşkin, a susţinut vineri că moartea lui Navalnîi ar fi făcut din acesta o “victimă de sacrificiu” utilă Occidentului pentru a “relansa mişcarea de protest în Rusia”.

“Este foarte trist de văzut ce a devenit serviciul de informaţii rus”, a reacţionat Aleksei Navalnîi pe Facebook, calificându-l pe Narâşkin drept “imbecil”.

“Este ridicol că ei scot în aceeaşi zi pe Narâşkin spunând că eu am fost otrăvit de ţările NATO şi această poveste a Ministerului de Interne, care afirmă că nu a fost o otrăvire”, a adăugat opozantul rus pe Twitter.

Citeşte şi: Trump, TRĂDAT de propriul partid! Republicanii americani se delimitează de acuzaţiile de FRAUDĂ în alegeri

“Aparent, ţările NATO m-au convins să ţin un regim letal”, a ironizat el, referindu-se la una dintre versiunile avansate de Moscova, potrivit căreia problemele sale de sănătate ar fi legate de o alimentaţie dezechilibrată.

Presupusa otrăvire a lui Navalnîi a tensionat şi mai mult relaţiile între Rusia şi Occident. Uniunea Europeană a sancţionat şase înalţi responsabili ruşi – potrivit Bruxellesului – în legătură cu acest caz.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.