Ruşii bombardează de trei zile zona portului Odesa

Publicat:

Rusia a lansat, pentru a treia noapte consecutiv, lovituri aeriene asupra regiunii Odesa riverane Mării Negre, transmite joi DPA, potrivit agerpres.

În cursul nopţii de miercuri spre joi au fost auzite explozii în apropierea portului Odesa, potrivit media locale. Apărarea antiaeriană ucraineană a fost activă în zonă.


Citeşte şi: Canicula din Europa ar putea schimba obiceiurile turiştilor – Stiripesurse.md

Forţele aeriene ucrainene au avertizat pe Telegram că lansări de rachete supersonice antinavă au fost înregistrate în direcţia regiunii Odesa. Populaţia a fost sfătuită să nu iasă afară.

Regiunea vecină Nikolaev a fost de asemenea bombardată de forţele ruse, şapte persoane fiind rănite, printre care trei copii.

Un bloc de apartamente şi mai multe garaje au luat foc din cauza bombelor, potrivit publicaţiei online Ukrainska Pravda, care l-a citat pe şeful administraţiei militare locale şi pe primarul oraşului Nikolaev.

Citeşte şi: Fuga ‘creierelor’ din Rusia destabilizează activitatea economică – Stiripesurse.md

Trei porturi din regiunea Odesa fac obiectul acordului între Kiev şi Moscova privind tranzitarea de cereale prin Marea Neagră, înţelegere mediată de Turcia şi ONU.

Acordul, care a permis exportul de produse agricole pe Marea Neagră în pofida conflictului în desfăşurare în Ucraina, este considerat important pentru securitatea alimentară mondială. Luni, Rusia a anunţat că se retrage din această înţelegere, pe fondul criticilor din partea comunităţii internaţionale. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina este pregătită să negocieze cu Rusia ‘cu bună credinţă’

Ucraina este pregătită să negocieze cu Rusia 'cu bună credinţă' Kremlinul a apreciat miercuri că semnalul dat de Ucraina asupra unor negocieri cu Rusia pentru...

Circa o sută de şefi de state şi de guverne, aşteptaţi la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Circa o sută de şefi de state şi de guverne, aşteptaţi la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Circa o sută de şefi de state...

Lista proiectelor de ajutor care vor beneficia de scutiri fiscale și vamale, extinsă

Lista proiectelor de ajutor care vor beneficia de scutiri fiscale și vamale, extinsă Cabinetul de miniștri și-a modificat decizia privind modul de aplicare a scutirilor...

Guvernul a aprobat un program de susținere a micilor producători

Guvernul a aprobat un program de susținere a micilor producători Guvernul a aprobat un program de susținere a micilor producători, cu o durată de 3...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.