Ruşii bombardează la greu mai multe regiuni din Ucraina

Publicat:

Lovituri masive au ţintit regiunile Harkov şi Odesa, din estul, sudul dar şi în vestul Ucrainei, au anunţat joi autorităţile locale, transmite AFP, potrivit agerpres.

De luni de zile, Rusia bombardează instalaţii-cheie din Ucraina cu rachete şi drone, perturbând viaţa de zi cu zi a milioane de persoane, aprovizionarea lor cu apă, încălzire şi electricitate.


Citeşte şi: Rusia ar putea prelungi câţiva ani războiul din Ucraina; există riscuri de escaladare a conflictului (raport SUA) – Black News

“Inamicul a efectuat peste 15 lovituri asupra oraşului şi a regiunii” Harkov, a declarat guvernatorul regional Oleg Sinegubov pe reţelele de socializare.

“Ocupanţii ţintesc din nou instalaţii esenţiale”, a adăugat el.

“Potrivit primelor informaţii, o clădire rezidenţială privată din regiunea Harkov a fost lovită”, a adăugat guvernatorul, anunţând detalii “clare” despre posibilele victime şi amploarea pagubelor.

La Harkov, principalul oraş al regiunii, primarul Igor Terehov a raportat că a fost vizată “infrastructura energetică” şi că există “probleme” cu electricitatea în anumite părţi ale oraşului.

În regiunea Odesa, în sudul ţării, guvernatorul Maksim Marcenko a raportat că “rachetele au lovit infrastructura energetică regională şi au avariat clădiri rezidenţiale”, vorbind despre o “lovitură masivă de rachete”.

Citeşte şi: Putin, Zelenski sau românii ar putea lua Moldova?

“Din fericire, nu au fost victime”, a declarat el, adăugând că au fost instituite “restricţii în aprovizionarea cu energie electrică”.

În regiunea Kiev, apărarea aeriană funcţiona, potrivit administraţiei militare locale.

În vestul Ucrainei, guvernatorul regiunii Hmelniţki, Serghi Gamalii, i-a îndemnat pe locuitori să “rămână în adăposturi”, deoarece “inamicul loveşte infrastructurile esenţiale ale ţării”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tucker Carlson anunţă un interviu-bombă cu Zelenski

Tucker Carlson anunţă un interviu-bombă cu Zelenski Tucker Carlson, jurnalistul american controversat care a realizat un interviu cu liderul rus Vladimir Putin, a reușit să...

Ucraina îşi retrage trupele dintr-un cartier al oraşului strategic Ceasov Iar

Ucraina îşi retrage trupele dintr-un cartier al oraşului strategic Ceasov Iar Armata ucraineană a confirmat joi că şi-a retras trupele dintr-un cartier al oraşului strategic...

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul Rusia este gata să continue să livreze gaze Europei şi...

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie Bombardamente ruse au făcut doi morţi în regiunea Zaporojie din Ucraina, a anunţat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.