Ruşii credeau că Ucraina pregătea un atac de proporţii chiar de Ziua Marinei şi au apelat la şefii Pentagonului

Publicat:

Ruşii credeau că Ucraina pregătea un atac de proporţii chiar de Ziua Marinei şi au apelat la şefii Pentagonului

Rusia avea suspiciuni că Ucraina plănuia să atace parada organizată de Ziua marinei ruse, la care a participat şi preşedintele Vladimir Putin luna trecută, ceea ce a determinat Moscova să contacteze Washingtonul cu privire la îngrijorările sale, a relatat luni televiziunea de stat rusă, citată de Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Televiziune rusă, care a transmis că detaliile legate de acest caz reprezintă secret de stat şi nu a dezvăluit amănunte, îl citează în acest sens pe viceministrul rus de externe Serghei Riabkov afirmând că îngrijorările cu privire la un presupus atac ucrainean au fost într-atât de mari încât ministrul apărării, Andrei Belousov, l-a contactat telefonic pe secretarul american al apărării, Lloyd Austin, cu privire la aceste suspiciuni.


Citeşte şi: Ruşii bombardează Ucraina cu rachete balistice – Stiripesurse.md

În înterviul acordat postului televiziunii de stat Rossia-1, Serghei Riabkov a declarat luni că “serviciile speciale ucrainene planificau o tentativă de asasinare a preşedintelui rus Vladimir Putin şi a ministrului său al apărării, Andrei Belousov”, cu ocazia participării lor la parada navală de la Sankt-Petersburg, potrivit portalului rusesc Lenta ru.

Ruşii credeau că Ucraina pregătea un atac de proporţii chiar de Ziua Marinei şi au apelat la şefii Pentagonului

Ministerul ucrainean de Externe nu a răspuns deocamdată la o solicitare Reuters de a face un comentariu pe marginea acestor dezvăluiri ruse.

Potrivit publicaţiei americane New York Times, Lloyd Austin a fost sunat de Andrei Belousov în 12 iulie, informându-l despre o presupusă operaţiune ucraineană secretă planificată împotriva Rusiei, despre care Moscova credea că are aprobare din partea SUA.

La rândul său, ziarul britanic The Times citează doi oficial americani neindentificaţi, care afirmă că responsabilii de la Pentagon au fost surprinşi de acuzaţia Rusiei, întrucât nu aveau cunoştinţă despre niciun fel de complot.

Ruşii credeau că Ucraina pregătea un atac de proporţii chiar de Ziua Marinei şi au apelat la şefii Pentagonului

Cu toate acestea îngrijorările Rusiei au fost luate destul de în serios pentru ca Washingtonul să contacteze Ucraina şi să avertizeze Kievul că, dacă plănuieşte o astfel de operaţiune, atunci nu ar trebui să o desfăşoare.

De Ziua marinei ruse, la 28 aprilie, o paradă navală a avut loc la Sankt-Petersburg, cu participarea a 20 de nave şi ambarcaţiuni. La acest eveniment, şeful statului rus a rostit un discurs.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că securitatea lui Putin a fost întărită chiar înainte de tentativa de asasinare a fostului lider american Donald Trump în timpul unui miting electoral la jumătatea lunii iulie. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Regatul Unit dă în clocot: Autorităţile au luat măsuri disperate!

Regatul Unit dă în clocot: Autorităţile au luat măsuri disperate! Guvernul britanic a anunţat marţi că peste 500 de locuri vor fi disponibile în centrele...

Consiliul Concurenței a emis amenzi de peste 485 de milioane

Consiliul Concurenței a emis amenzi de peste 485 de milioane În prima jumătate a anului curent, Consiliul Concurenței a emis amenzi în valoare 485,9 milioane...

Biden spune că nici el nu ştie prea multe despre atacul iminent al Iranului

Biden spune că nici el nu ştie prea multe despre atacul iminent al Iranului Echipa de securitate naţională a preşedintelui american Joe Biden nu dispune...

Artă neobișnuită în parcul pădure de la Râșcani

Artă neobișnuită în parcul pădure de la Râșcani Zeci de ochi stranii au apărut, peste noapte, pe copacii din parcul pădure din sectorul Râșcani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.