X

Ruşii de la Gazprom nu lasă Moldovagaz din mână şi trimit un nou curator la Chişinău

SAP „Gazprom” și-a schimbat reprezentantul în Consiliul de Observatori al SA „Moldovagaz”. Vitalii Markelov este cel care îi va lua locul Elenei Burmistrova.

Potrivit unui comunicat al Moldovagaz, vineri, 28 iulie, s-a desfășurat Adunarea generală anuală a acționarilor SA „Moldovagaz” în cadrul căreia a fost aleasă noua componență a Consiliului de Observatori, după cum urmează:

De menționat că Kuzneț, Neuimin și Handoga au activat și anterior în cadrul Consiliului de Administrație al companiei. Nume nou în listă este doar Markelov, care la începutul lunii martie a preluat de la Burmistrova funcția de curator al Gazprom, responsabil de exporturile de gaze. Acesta activează în organele de conducere ale concernului rus din anul 2012, scrie deschide.md.

Citeşte şi: Legea pentru denunțarea Convenției privind Adunarea Interparlamentară a CSI a intrat în vigoare – Stiripesurse.md

În ceee ce o priveşte pe Elena Burmistrova, aceasta a fost numită în funcția de prim-vicepreședinte al Gazprombank.

Gazprom este acționar majoritar al Moldovagaz și deține 50% din acțiuni. Agenția Proprietății Publice a Republicii Moldova deține 35,33%, iar regiunea din stângă Nistrului – 13,44%. Alte 1,23% sunt deținute de persoanele fizice și juridice.

Citeşte şi: Legea pentru denunțarea Convenției privind Adunarea Interparlamentară a CSI a intrat în vigoare – Stiripesurse.md

Tags: Elena BurmistrovagazpromMoldovagazVitalii Markelov
Categorii: EconomieȘtirile zilei