Ruşii fac prăpăd în Dnipro! Sunt zeci de morţi şi răniţi

Publicat:

Ruşii fac prăpăd în Dnipro! Sunt zeci de morţi şi răniţi

Cel puţin patru civili au fost ucişi şi 27 au fost răniţi miercuri într-un atac al Rusiei cu rachete şi drone explozive asupra oraşului Dnipro din zona est-centrală a Ucrainei, a anunţat guvernatorul regional, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Patru morţi în urma atacului rus în această dimineaţă. Douăzeci şi şapte de persoane au fost rănite”, a anunţat guvernatorul regional Serghei Lîsak pe reţelele sociale. Dintre răniţi, 11 au fost spitalizaţi, iar două persoane sunt în stare gravă, a adăugat el.


Citeşte şi: NATO va trimite un emisar special permanent în Ucraina – Stiripesurse.md

Un bilanţ precedent oficial informa despre trei morţi şi 18 răniţi.

Ruşii fac prăpăd în Dnipro! Sunt zeci de morţi şi răniţi

Loviturile ruse au avariat un centru comercial şi o benzinărie, a adăugat la rândul său preşedintele adunării regionale, Mikola Lukaşuk, denunţând un “atac masiv”. El a postat fotografii cu un imobil şi cu maşini având geamurile sparte.

Potrivit media ucrainene, este vorba de un centru comercial care mai fusese lovit de o rachetă rusă la sfârşitul lui decembrie.

Miercuri dimineaţa, Rusia a lansat şapte rachete ghidate şi de croazieră, cinci drone explozive şi o a şasea de recunoaştere asupra regiunii Dnipropetrovsk, a cărei capitală este oraşul Dnipro, a anunţat comandamentul forţelor aeriene ucrainene.

Ruşii fac prăpăd în Dnipro! Sunt zeci de morţi şi răniţi

Apărarea aeriană a Ucrainei a reuşit să distrugă cinci rachete şi toate dronele, a dat asigurări comandantul Mikola Oleşciuk într-un comunicat.

Important centru industrial şi ştiinţific, oraşul Dnipro avea aproape un milion de locuitori înainte de declanşarea invaziei ruse împotriva Ucrainei în februarie 2022.

Primăria oraşului a declarat o zi de doliu pentru joi.

Ruşii fac prăpăd în Dnipro! Sunt zeci de morţi şi răniţi

Situat la circa 100 de kilometri la vest de linia frontului cu Rusia, oraşul Dnipro este vizat regulat de atacuri aeriene ruse.

În ianuarie 2023, o rachetă a lovit un imobil rezidenţial în acest oraş, ucigând 46 de persoane.

În regiunile vecine Doneţk şi Harkov (est), doi civili au fost ucişi în timpul unor atacuri nocturne ruse, au anunţat miercuri autorităţile regionale. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri”

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri” Prim-ministrul Dorin...

Marine Le Pen îl critică pe Kylian Mbappe: Francezii s-au săturat să li se dea lecţii de morală şi să li se dea instrucţiuni...

Marine Le Pen îl critică pe Kylian Mbappe: Francezii s-au săturat să li se dea lecţii de morală şi să li se dea instrucţiuni...

CNED anunță lansarea a două sesiuni noi, în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice”

CNED anunță lansarea a două sesiuni noi, în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice” Centrul Național pentru Energie Durabilă (CNED) anunță lansarea a două sesiuni noi,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.