Ruşii nu ştiu cum să fugă mai repede de pe ISS: ‘Este periculoasă şi improprie scopului său!’

Publicat:

Staţia Spaţială Internaţională (ISS) este “periculoasă” şi improprie scopului pentru care a fost creată, a declarat joi şeful agenţiei spaţiale ruse, Iuri Borisov, în timp ce Moscova îşi continuă planurile de a se retrage de pe ISS şi de a-şi finaliza propria staţie spaţială, ce va purta denumirea ROSS, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Iuri Borisov, noul director general al Roscosmos, a declarat că defecţiunile echipamentelor şi piesele învechite de pe ISS pun în pericol siguranţa echipajului de pe staţia spaţială aflată în funcţiune de 24 de ani.


Citeşte şi: Priti Patel cere poliției ‘TREZITE’ să revină la elementele de bază ale meseriei – Black News

ISS a reprezentat o zonă rară de cooperare între Statele Unite şi Rusia, chiar dacă relaţiile diplomatice între cele două ţări s-au înrăutăţit din cauza războiului din Ucraina.

După invazia rusă în Ucraina şi impunerea unui pachet de sancţiuni occidentale împotriva Moscovei, Rusia şi-a exprimat de mai multe ori intenţia de a părăsi ISS “după 2024” şi de a-şi construi propria sa staţie spaţială.

“Din punct de vedere tehnic, ISS şi-a depăşit toate perioadele de garanţie. Acest lucru este periculos”, a spus Borisov. “Un proces asemănător unei avalanşe de defecţiuni a echipamentului începe, apar fisuri”, a mai spus el.

El a declarat că staţia spaţială rusă va orbita Pământul, permiţându-i să observe din spaţiu mai mult din vastul teritoriu al Rusiei şi să adune noi date despre radiaţia cosmică.

Vezi şi: Zelenski, invitat surpriză în deschiderea festivalului de film de la Veneţia – VIDEO – Black News

Staţia Spaţială Internaţională (ISS) a fost lansată în 1998 şi a fost ocupată în permanenţă din noiembrie 2000 în cadrul unui parteneriat condus de NASA şi Roscosmos, din care au mai făcut parte Canada, Japonia şi 11 ţări europene. NASA doreşte ca ISS să rămână operaţională până în 2030.

Segmentele ruse şi americane ale ISS au fost concepute pentru a fi interoperabile şi interdependente din punct de vedere tehnic, şi astfel orice retragere bruscă a Rusiei de pe ISS ar putea afecta grav avanpostul orbital care este principalul element al programului spaţial al NASA, aminteşte Reuters. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un român a ajuns după gratii în Germania după ce a încercat să agațe o polițistă îmbrăcată în civil

Un român a ajuns după gratii în Germania după ce a încercat să agațe o polițistă îmbrăcată în civil Un român a fost arestat în...

NATO în fața unei provocări majore: 35-50 de brigăzi suplimentare necesare pentru apărare împotriva Rusiei

NATO în fața unei provocări majore: 35-50 de brigăzi suplimentare necesare pentru apărare împotriva Rusiei NATO va avea nevoie de între 35 și 50 de...

Boeing a ajuns la un acord cu justiţia americană în dosarul prăbuşirii avionului 737 Max

Boeing a ajuns la un acord cu justiţia americană în dosarul prăbuşirii avionului 737 Max Boeing a ajuns la un acord cu Departamentul american al...

Viceprim-ministrul Popșoi condamnă ororile rușilor în Ucraina

Viceprim-ministrul Popșoi condamnă ororile rușilor în Ucraina Viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe,  Mihai Popșoi, a condamnat cu fermitate atacul rusesc asupra orașelor ucrainene. Citește și: Precizăm că,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.