Ruşii îl vor pe Putin ŢAR. Peste 50% dintre ei spun că el trebuie să continue şi după 2024

Publicat:

Mai mult de jumătate dintre ruşi doresc ca preşedintele Vladimir Putin să continue să se afle în fruntea statului şi după actualul său mandat de şase ani, care se încheie în 2024, potrivit unui sondaj al Centrului Levada difuzat marţi, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Putin şi-a început cel de-al patrulea mandat al său ca preşedinte în acest an. Constituţia va trebui modificată pentru ca Putin să se menţină la putere şi după 2024, deoarece în acel an se va încheia cel de-al doilea mandat consecutiv al său. Putin va avea atunci 71 de ani.


Citeşte şi: Un agent CIA, principala sursă de informaţii clasificate pentru Wikileaks

”Nu există succesori. Oamenii văd lucrurile în mod pragmatic”, a declarat directorul Centrului Levada, Lev Gudkov, în cotidianul Vedomosti. ”Spectrul unei schimbări politice evocă teama de instabilitate”, a declarat el, precizând că Putin este considerat drept cel care ”menţine statu-quo-ul”.

Potrivit sondajului, realizat în luna mai pe respondenţi la nivel naţional, 51 % dintre ei spun că preferă ca Putin să rămână preşedinte, în timp ce numai 27 % spun că ar vrea să fie altcineva.

Mai mult de jumătate dintre participanţii la un sondaj în 2014 doreau şi atunci ca Putin să rămână preşedinte, respectiv 58%, procent în creştere faţă de anul anterior, când a fost de 33 %, a indicat Centrul Levada într-un comunicat pe site-ul său.

Citeşte şi: Kim Jong Un chemat la noi ordine de Beijing

Rusia a anexat în 2014 peninsula ucraineană Crimeea şi apoi a sprijinit o revoltă prorusă în estul Ucrainei, ca răspuns la înlăturarea de la Kiev a preşedintelui prorus Viktor Ianukovici. Moscova a fost larg condamnată de către puteri occidentale pentru aceste acţiuni şi relaţiile sale cu Ucraina au ajuns la cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată.

În disputa cu Occidentul, a apărut patriotismul. ”Efectul mobilizării Crimeii se încheie”, a afirmat Gudkov, ”dar acesta a fost diminuat de campania prezidenţială şi de o nouă inflaţie”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina

Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina în schimbul gazului furnizat de partea ucraineană,...

Proiectul R. Moldova la Mecanismul pentru Interconectarea Europei a fost acceptat

Proiectul R. Moldova la Mecanismul pentru Interconectarea Europei a fost acceptat Proiectul Republicii Moldova, care a fost depus împreună cu colegii din România și din...

Bani din fondul de urgență pentru susținerea populației pe timp de caniculă

Bani din fondul de urgență pentru susținerea populației pe timp de caniculă Guvernul a dispus alocarea banilor din Fondul de Urgență pentru susținerea populației...

Moldovenii sunt îndemnați să economisească energia electrică

Moldovenii sunt îndemnați să economisească energia electrică   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică îndeamnă consumatorii să economisească energia electrică pe timp de caniculă. Citește și:...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.