Rușii refuză extrădarea lui Ilan Șor. Răspunsul primit de Interpol Moldova

Publicat:

Rușii refuză extrădarea lui Ilan Șor. Răspunsul primit de Interpol Moldova

Federația Rusă refuză extrădarea fugarului penal Ilan Șor în Moldova în baza solicitării expediate încă acum o săptămână, a declarat șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu, în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

Citește și: Chișinăul va denunța alte trei acorduri cu CSI


Potrivit lui Țentiu, rușii fac trimitere la Art. 3 din Constituție, care stipulează „neimplicarea în chestiuni politice, militare și religioase”, ceea ce indică asupra faptului că Șor ar fi „persecutat politic”. Această poziție fiind calificată drept „aberantă” de către factorii de decizie de la Chișinău.

„Am recepționat acest răspuns din Federația Rusă, care, în opinia mea, este absurd și aberant”, a declarat Țentiu.

Mai mult, autoritățile competente de la Chișinău pun la îndoială și credibilitatea autorităților ruse, care, în ultimul răspuns pentru Moldova, afirmau că Șor nu a mai călcat în Rusia din 2014, pentru ca ulterior să fie clar că acesta se afla chiar pe teritoriul Federației Ruse.

În aceste condiții,  Viorel Țentiu a specificat că a sesizat Secretariatul General din Leon în legătură cu răspunsul primit din Federația Rusă.

În această ordine de idei, comentatorul politic, Oazu Nantoi consideră că rușii nu vor renunța acum la Șor, întrucât acestea are sarcini clare.

„Ilan Șor este un agent pe care astăzi regimul lui Putin mizează pentru a destabiliza situația în R. Moldova și pentru a întoarce R. Moldova in zona de influență a Federației Ruse. Federația Rusă nu doar o să-l protejeze, dar o să-l finanțeze și o să-l folosească”, a menționat comentatorul politic și deputatul PAS, Oazu Nantoi.

Precizăm Fostul deputat, Ilan Șor, a reușit să fugă din țară încă în 2019. Fugarul, condamnat în Moldova pentru furtul miliardului s-a refugiat în Israel, fiind și cetățean al acestui stat.

Mai precizăm că, săptămâna trecută, penalul Șor publica imagini de la Moscova, unde s-a întâlnit cu oficiali ruși, care și-au exprimat susținerea deschisă pentru fugar.

Atunci autoritățile de la Chișinău au și solicitat reținerea și extrădarea în Moldova a fostului deputat Ilan Șor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că ‘ia fără milă drept ţină civilii ucraineni’

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că 'ia fără milă drept ţină civilii ucraineni' Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a acuzat Rusia că ''ia fără milă drept...

Creștere semnificativă a serviciilor de roaming bilateral între R.Moldova și România, constatată în 2023

Creștere semnificativă a serviciilor de roaming bilateral între R.Moldova și România, constatată în 2023 Pe parcursul anului trecut, s-a înregistrat o creștere semnificativă a serviciilor...

Instanța a respins cererea de conexare a dosarului penal în care este cercetată Evghenia Guțul cu cel al Marinei Tauber

Instanța a respins cererea de conexare a dosarului penal în care este cercetată Evghenia Guțul cu cel al Marinei Tauber Instanța a respins cererea...

Romii din R.Moldova se confruntă în continuare cu discriminare și discurs instigator la ură

Romii din R.Moldova se confruntă în continuare cu discriminare și discurs instigator la ură Comunitatea romă din Republica Moldova se confruntă în continuare cu discriminare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.