X

Rușii s-au răzbunat. Soldați ucraineni și instructori străini de drone, vizați de atacul devastator de ieri din Poltava

Rușii s-au răzbunat. Soldați ucraineni și instructori străini de drone, vizați de atacul devastator de ieri din Poltava

Ministerul rus al Apărării a anunțat, miercuri, că soldaţi ucraineni şi instructori străini, care au fost implicaţi în atacuri asupra unor ţinte civile din interiorul Rusiei, au fost vizați în atacul comis asupra institutului militar din oraşul ucrainean Poltava, transmite Reuters.

Potrivit unor oficiali ucraineni, cel puţin 50 de persoane au fost ucise şi 271 rănite în atacul de marţi, potrivit stiripesurse.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

„La data de 3 septembrie, forţele armate ale Federaţiei Ruse au lansat o lovitură de precizie asupra centrului comun de antrenament 179 al forţelor armate ucrainene din oraşul Poltava”, a transmis ministerul rus într-un comunicat.

Conform acestuia, la centrul din Poltava, „sub îndrumarea unor instructori străini, erau pregătiţi specialişti în comunicaţii şi război electronic din toate părţile şi unităţile militare ale forţelor armate ucrainene, precum şi operatori de vehicule aeriene fără pilot implicaţi în lovituri asupra unor obiective civile de pe teritoriul Federaţie Ruse”.

Ministerul mai precizează că forţele sale au folosit un sistem Kinjal pentru a lovi instalaţii militaro-industriale în oraşul Lvov din vestul Ucrainei.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Tags: instructoriPoltavasoldati
Externe