Ruşii şi americanii îşi continuă colaborarea din spaţiu: ‘Lucrăm împreună!’

Publicat:

Agenţia spaţială americană NASA a declarat că îşi menţine angajamentul de a coopera cu Rusia pentru operarea Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), în pofida recentei invazii ruse în Ucraina şi a sancţiunilor impuse de SUA Moscovei ca răspuns la aceasta, informează marţi DPA, potrivit agerpres.

“Lucrăm împreună. Am lucrat împreună de peste 20 de ani şi vom continua să o facem”, a spus Joel Montalbano, manager de programe pentru ISS din cadrul NASA, în timpul unei conferinţe de presă care a avut loc luni.


Citeşte şi: Cu cât punem capăt mai devreme dezastrului GDPR din Europa, cu atât mai bine – Black News

“Suntem conştienţi de ceea ce se întâmplă, dar suntem capabili să continuăm să ne facem treaba. Nimic nu s-a schimbat în ultimele trei săptămâni”, a adăugat el.

Montalbano a precizat că întregul scop al proiectului ISS este cooperarea.

“Nu este un proces în care un grup poate continua fără celălalt. Cu toţii trebuie să lucrăm împreună pentru a reuşi”, a spus el.

Planurile pentru revenirea pe Pământ a astronautului american Mark Vande Hei şi a cosmonauţilor ruşi Anton Şkaplerov şi Piotr Dubrov la bordul unei capsule Soyuz, la sfârşitul lunii, “merg mai departe”, a declarat Montalbano.

Vezi şi: Protest anti-război, în direct la televiziunea de stat din Rusia – VIDEO – Black News

“Pot să vă spun sigur, Mark se întoarce la bordul acelei Soyuz”, a spus el. “Comunicăm cu colegii noştri ruşi… (ei) au confirmat că aduc tot echipajul acasă”, a adăugat Montalbano.

Roscosmos, agenţia spaţială rusă, a confirmat luni revenirea şi a notat că “nu a dat niciodată partenerilor niciun motiv să se îndoiască de seriozitatea noastră”. De asemenea, a remarcat faptul că menţinerea funcţionării în bune condiţii a ISS reprezintă principala prioritate. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Doi străini documentați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat

Doi străini documentați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST, documentează un caz de tentativă...

Migraţia, securitatea comună, războiul din Gaza – în mesajele de felicitare ale liderilor mondiali pentru Keir Starmer

Migraţia, securitatea comună, războiul din Gaza - în mesajele de felicitare ale liderilor mondiali pentru Keir Starmer Securitatea, migraţia şi războiul din Gaza s-au numărat...

Fermierii din mai multe raioane au fost consultați cu privire la crearea camerelor agricole

Fermierii din mai multe raioane au fost consultați cu privire la crearea camerelor agricole Fermierii și agricultorii din mai multe raioane au fost consultați cu...

89 de imigranţi ilegali au murit înecaţi în largul Mauritaniei

89 de imigranţi ilegali au murit înecaţi în largul Mauritaniei Aproximativ 90 de migranţi au murit luni în naufragiul ambarcaţiunii lor în largul coastelor Mauritaniei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.