Ruşii şi americanii îşi văd de treabă pe Staţia Spaţială Internaţională

Publicat:

Administratorul NASA, Bill Nelson, a reiterat miercuri că Statele Unite şi Rusia vor continua să colaboreze pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) în pofida invaziei ruse din Ucraina, informează DPA, potrivit agerpres.

Relaţiile profesionale dintre astronauţii americani şi cosmonauţii ruşi aflaţi la bordul ISS, precum şi legăturile dintre centrele de control ale misiunile spaţiale din Houston şi din Moscova, nu se vor schimba şi vor continua “fără nicio problemă”, a declarat Bill Nelson într-o conferinţă de presă.


Citeşte şi: Renault ŞI-A SUSPENDAT activităţile de la uzina din Moscova – Black News

Revenirea pe Terra a astronautului american Mark Vande Hei, programată pe 30 martie, se va desfăşura la rândul ei “fără nicio problemă” şi conform planurilor, a adăugat administratorul NASA.

Mark Vande Hei urmează să revină pe Pământ alături de cosmonauţii ruşi Anton Şkaplerov şi Piotr Dubrov la bordul unei capsule ruseşti Soyuz.

Citeşte şi: Armata rusă adoptă poziţii defensive – Black News

A fost pentru prima dată de la izbucnirea războiului în Ucraina luna trecută când Bill Nelson a vorbit deschis despre acest subiect într-o conferinţă de presă.

NASA şi agenţia spaţială rusă, Roscosmos, au confirmat deja în primele zile ale războiului din Ucraina dorinţa lor de a continua să colaboreze la bordul ISS în pofida tensiunilor dintre Moscova şi Washington. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mihai Popșoi nu exclude noi expulzări ale diplomaților ruși

Mihai Popșoi nu exclude noi expulzări ale diplomaților ruși Dacă Moscova va continua acțiuni în detrimentul interesului național al R. Moldova, ar putea avea loc...

Ultimul atelier de lucru în cadrul exercițiului Regex 2024 va începe săptămâna viitoare

Ultimul atelier de lucru în cadrul exercițiului Regex 2024 va începe săptămâna viitoare Cel de-al patrulea atelier de lucru din cadrul exercițiului regional de stat...

Mai mulți pui de barză aflați în pericol au fost salvați

Mai mulți pui de barză aflați în pericol au fost salvați Mai mulți pui de barză aflați în pericol au fost salvați de inspectorii de...

Reguli noi la importurile din UE la miere și produse apicole

Reguli noi la importurile din UE la miere și produse apicole Crescătorii de albine, centrele de colectare și procesatorii din Ucraina au fost informați de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.