Ruşii spun că americanii se plâng fără motiv. ‘Cer Deschis’ nu a fost încălcat

Publicat:

Rusia consideră că plângerile SUA privind o presupusă încălcare de către Moscova a tratatului “Cer deschis” sunt fără fundament, a declarat un oficial rus, informează miercuri agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

“În ceea ce priveşte afirmaţiile împotriva noastră, le considerăm nerezonabile. De fapt, acordul este foarte complex, iar dispoziţiile sale nu pot fi întotdeauna interpretate direct, de aceea este necesar să se caute compromisuri şi soluţii”, a declarat Mihail Ulianov, director al Departamentului pentru Neproliferare şi Controlul Armelor din cadrul MAE rus, citat de agenţia de presă Sputnik.


Citeşte şi: Reglare de conturi între cartelurile traficanţilor de droguri din Mexic. Cel puţin 14 oameni au fost ucişi

Potrivit lui Ulianov, marţi a avut loc o reuniune plenară a comisiei privind tratatul ‘Cer deschis’ la Viena, unde au fost introduse oficial şi anunţate de responsabili americani o serie de restricţii impuse zborurilor ruseşti de observare deasupra Statelor Unite, care vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2018.

Moscova nu exclude măsuri de retorsiune dacă Washingtonul impune restricţii zborurilor de observare ruseşti deasupra Statelor Unite, a notat Ulianov.

Potrivit Statelor Unite, Kremlinul a impus restricţii zborurilor deasupra Kaliningradului, exclava rusă de la Marea Baltică, încălcând astfel tratatul ‘Cer deschis’.

Tratatul este una dintre măsurile majore de consolidare a încrederii şi de control al armelor în Europa după Războiul Rece. El a stabilit un sistem de zboruri de observare deasupra statelor ce fac parte din acord pentru a colecta informaţii despre forţele lor militare şi activităţile lor.

Tratatul a intrat în vigoare în 2002 şi din el fac parte în prezent 34 de state, inclusiv Rusia, Statele Unite şi alţi membri ai Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.