Rușii vor să trimită oameni pe lună până în 2030

Publicat:

Rusia a anunţat că plănuieşte o serie de misiuni fără echipaj uman pe Lună, în următorii ani, cu scopul final de a-şi trimite cosmonauţii pe satelitul natural al Terrei, potrivit DPA, transmite și mediafax.

Planurile, care includ şi o colaborare cu Agenţia Spaţială Europeană, au fost anunţate în contextul în care NASA şi-a declarat intenţiile de a extrage resurse naturale de pe Lună.


Citește și: Externele franceze îl convoacă pe ambasadorul chinez la Paris

O misiune cu echipaj uman organizată de agenţia spaţială din Rusia nu ar putea avea loc mai devreme de 2030, potrivit unor declaraţii anterioare ale oficialilor ruşi.

Rusia plănuieşte să lanseze sonda Luna-25 anul viitor, pentru o misiune care va avea ca scop studierea suprafeţei satelitului, anunţă agenţia de presă RIA Novosti.

Citește și: SUA își SUSPENDĂ contribuția la Organizaţia Mondială a Sănătăţii

În patru ani, Rusia mai plănuieşte să lanseze un satelit, care să orbiteze Luna, să îi fotografieze suprafaţa şi să caute posibile locuri de aselenizare. În anul următor, o altă misiune va avea ca scop studierea solului lunar, la o adâncime de doi metri, au mai spus oficialii.

Astronauţii americani sunt singurii care au ajuns până în prezent pe Lună. NASA a anunţat anul trecut că americanii se vor întoarce pe satelitul natural al Terrei până în 2024. Cea mai recentă misiune de acest tip, din seria Apollo, a avut loc în 1972, iar de atunci niciun om nu a mai păşit pe Lună.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor Elvețian de origine turcă care acum doi ani și-a ucis cu deosebită cruzime...

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.