Rusoaica arestată în SUA este acuzată că a acţionat ca un agent străin pentru a influenţa alegerile americane

Publicat:

Un mare juriu american a adăugat marţi un nou cap de acuzare împotriva unei rusoaice inculpate luni, respectiv că a acţionat ca un agent al guvernului rus în timp ce dezvolta legături cu cetăţeni americani şi infiltra grupuri politice, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Maria Butina, care a studiat la Universitatea americană din Washington şi care este o fondatoare a unui grup rus care militează pentru dreptul de a deţine arme, a fost pusă sub acuzare luni pentru conspiraţie de a acţiona în numele guvernului rus.


Citeşte şi: Arnold ‘îl termină’ pe Trump: ‘S-a purtat ca un sclav!’ (VIDEO)

Marţi, marele juriu a adăugat o acuzaţie mai gravă, aceea că femeia a acţionat ca agent al guvernului rus, care poate atrage o condamnare maximă de zece ani de închisoare. Acuzaţia de conspiraţie este pasibilă de o condamnare de maximum cinci ani.

Pe de altă parte, Butina nu a fost acuzată de spionaj sau că ar fi membră al serviciului rus de informaţii.

Ea a fost arestată duminică şi urmează să compară miercuri în faţa unui tribunal federal din Washington, a anunţat Ministerul Justiţiei.

Robert Driscoll, avocatul Mariei Butina, a declarat că ea nu este agent rus.

Butina este acuzată că acţiona sub îndrumarea unui oficial de rang înalt din cadrul Băncii centrale a Rusiei, care a intrat recent sub incidenţa sancţiunilor trezoreriei americane, a precizat Ministerul Justiţiei. Numele oficialului citat nu apar în documentele depuse la tribunal.

Butina a apărut în multe fotografii pe contul ei de Facebook împreună cu Aleksander Torşin, adjunctul şefului Băncii centrale a Rusiei, care a fost vizat de sancţiuni în aprilie.

O persoană familiarizată cu cazul a declarat pentru Reuters că Butina a lucrat pentru el ca asistentă. Alte media relatează că ar fi existat o relaţie de afaceri între cei doi.

Vezi şi: Două clădiri din India s-au prăbuşit una peste alta. Cel puţin doi oameni au murit – VIDEO

Ministerul Justiţiei a precizat în plângere că Butina a lucrat cu doi cetăţeni americani nespecificaţi şi un oficial rus pentru a încerca să influenţeze politica americană şi a infiltra o organizaţie care militează pentru dreptul de a deţine arme.

Plângerea nu menţionează grupul, dar fotografiile de pe pagina ei de Facebook arată că a participat la evenimente sponsorizate de National Rifle Association. NRA nu a răspuns la solicitarea Reuters de a comenta informaţia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple Apple conta pe noile funcții de inteligență artificială pentru a face...

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei Inundații bruște au măturat un sanctuar popular de elefanți din...

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.