X

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou

Filmul „Rust” va avea premiera la un festival de film luna viitoare, la trei ani după moartea directoarei de imagine Halyna Hutchins, care a fost împușcată accidental de Alec Baldwin pe platoul de filmare al westernului.

Proiecția în premieră mondială va avea loc la Festivalul EnergaCAMERIMAGE din Polonia, pe 23 noiembrie, însoțită de o discuție cu regizorul filmului, Joel Souza, care a fost și el rănit în schimbul de focuri, potrivit stiripesurse.

Citește și: Majoritatea moldovenilor susține aderarea țării la UE și doresc să participe la referendum (sondaj)

„Producătorii vor discuta despre evenimentele din jurul filmului, oferind o perspectivă asupra continuării producției după moartea Halynei. Menținerea viziunii artistice a lui Hutchins, pe cât de dificilă a fost pentru întreaga echipă, pe atât de importantă a fost pentru regizori, care sperau să își îndeplinească datoria de a finaliza opera ei”, se precizează într-un anunț privind premiera.

Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a fost ucisă de un glonț de muniție reală tras dintr-un pistol de recuzită deținut de actorul și producătorul Alec Baldwin. El a fost acuzat de omor involuntar și a pledat nevinovat, dar cazul a fost respins cu prejudiciu în iulie din cauza unor probe reținute de procurori.

Hannah Gutierrez Reed, care era armurier și se ocupa de armele de foc pe platoul de filmare, a fost condamnată în martie pentru omor involuntar. Ea execută o pedeapsă de 18 luni. Baldwin nu va fi prezent la festivalul de film, potrivit CNN.

Citește și: Forbes: Gazprom devine cea mai neprofitabilă corporație rusă, cu pierderi nete record

Tags: Alec BaldwinHalyna HutchinsRust
Diverse