Ruth Bader Ginsburg, decana de vârstă a Curţii Supreme din SUA, spitalizată în urma unei infecţii biliare

Publicat:

Decana de vârstă a Curţii Supreme americane Ruth Bader Ginsburg, o progresistă foarte apreciată de către democraţi, a fost spitalizată dn cauza unei inflamaţiii biliare, a anunţat cea mai înaltă jurisdicţie americană, relatează AFP, potrivit news.ro.

Magistrata – supranumită ”RGB” – a primit îngrijiri la Spitalul Johns Hopkins din Baltimore în urma unei infecţii acute cu ”lichid biliar” legată de obstrucţionarea canalului cistic de un calcul.


Citește și : Boris Johnson înfruntă opoziţia britanică cu privire la bilanţul epidemiei de coronavirus

Ruth Bader Ginsburg urmează să rămână internată la spital o zi-două, însă veştile despre starea sănătăţii sale sunt liniştitoare.

”Judecătoarea se odihneşte şi preconizează să participe la teleconferinţa” Curţii Supreme ”miercuri dimineaţa (ora locală), la distanţă, de la spital”, anunţă Curtea într-un comunicat.

Strălucitoarea juristă, în vârstă de 87 de ani, a fost spitalizată în mai multe rânduri în urma unor tremurături şi cu febră în 2019, în vederea unei operaţii de extirpare a unor noduli canceroşi din plămâni şi în urma unei fracturi de coaste în 2018.

Citește și : Situația pandemiei de COVID-19 în Spania

Ruth Bader Ginsburg, care a devenit un simbol pe reţele de socializare, este cunoscută prin longevitatea sa la cea mai înaltă instanţă americană, în care a fost nominalizată în 1993 de către Bill Clinton.

Democraţii americani se tem de pierderea acestei campioane a cauzei femeilor, pe care preşedintele Donald Trump ar înlocui-o cu un magistrat conservator.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.