Rutte vorbeşte de optimism prudent privind şansele sale în fruntea NATO

Publicat:

Rutte vorbeşte de optimism prudent privind şansele sale în fruntea NATO

Premierul olandez, Mark Rutte, a declarat marţi că este “optimist cu prudenţă” că Ungaria va renunţa la opoziţia faţă de numirea sa în fruntea NATO, după discuţiile cu premierul ungar, Viktor Orban, transmite France Presse, potrivit stiripesurse.ro.

Rutte este în mare parte cotat pentru a-l înlocui pe norvegianul Jens Stoltenberg în funcţia de secretar general al NATO până la sfârşitul anului 2024, după ce a primit sprijinul majorităţii membrilor Alianţei Atlantice, inclusiv al Statelor Unite.


Citeşte şi: Cei mai mari CEO ai SUA se înghesuie din nou să-l susţină pe Trump – Stiripesurse.md

Însă până acum, el întâmpină opoziţia lui Viktor Orban şi se confruntă cu concurenţa preşedintelui român, Klaus Iohannis.

Rutte vorbeşte de optimism prudent privind şansele sale în fruntea NATO

“Sunt optimist cu prudenţă în ceea ce priveşte Ungaria”, a declarat presei Rutte după ce s-a întâlnit cu Orban în marja summitului informal al celor 27, luni seara, la Bruxelles.

Orban indicase că este pregătit să renunţe la opoziţia faţă de Rutte dacă acesta din urmă va prezenta scuze pentru comentariile despre Ungaria pe care liderul naţionalist le-a considerat jignitoare şi dacă Budapesta va obţine o scutire de la creşterea ajutorului militar acordat Ucrainei.

Rutte vorbeşte de optimism prudent privind şansele sale în fruntea NATO

Rutte a dat asigurări că Orban “nu i-a pretins scuze, şi am subliniat că, desigur, am luat act” de reacţia societăţii maghiare “după ceea ce am spus în urmă cu doi ani”.

“Am lăsat lucrurile aşa, am luat notă, privind spre viitor, iar el nu a pretins scuze”, a subliniat premierul olandez.

Ţările NATO doresc un acord cu privire la succesorul lui Stoltenberg înainte ca liderii lor să se întâlnească la Washington în iulie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Igor Dodon: Opoziția de la Chișinău trebuie să se unească pentru a schimba actuala putere politică de la Chișinău

Igor Dodon: Opoziția de la Chișinău trebuie să se unească pentru a schimba actuala putere politică de la Chișinău Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, spune...

Două comunități bisericești românești de pe ambele maluri ale Prutului au semnat un Acord de înfrățire

Două comunități bisericești românești de pe ambele maluri ale Prutului au semnat un Acord de înfrățire În data de 25 iunie 2024, credincioșii din două...

Oligarhul rus Zarakh Iliev, aflat pe lista persoanelor sancționate de către Occident, și-a cumpărat un nou avion de lux

Oligarhul rus Zarakh Iliev, aflat pe lista persoanelor sancționate de către Occident, și-a cumpărat un nou avion de lux Un nou avion de lux Airbus A320neo...

Lovitură pentru propaganda rusă: Reprezentanța postului TV ‘MIR’ în R.Moldova ar urma să fie lichidată

Lovitură pentru propaganda rusă: Reprezentanța postului TV 'MIR' în R.Moldova ar urma să fie lichidată Reprezentanța postului de televiziune al CSI „MIR” în R.Moldova ar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.