S-a încheiat selecţia candidaților pentru funcțiile de membri ai Consiliului de administrație de la ‘Moldovagaz’

Publicat:

S-a încheiat selecţia candidaților pentru funcțiile de membri ai Consiliului de administrație de la ‘Moldovagaz

S-a încheiat selecţia candidaților pentru funcțiile de membri ai Consiliului de Administrație de la “Moldovagaz”. Comisia a ales şapte candidați, dintre care doar patru vor fi numiți în consiliu. Printre ei este și actualul președinte al Consiliului de Administraţie, Vadim Ceban, dar și fostul administrator al Aeroportului Internațional Chișinău, Constantin Vozian.

38 de persoane şi-au depus dosarele la concursul de selecţie a patru din cei nouă membri ai Consiliului de Administrație al SA “Moldovagaz”. Dintre acestea, 33 au ajuns la interviu. Candidații au fost eveluați după mai multe criterii și apreciați cu un punctaj de la 1 la 10, potrivit tvrmoldova.md.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

CONSTANTIN BOROSAN secretar de stat, Ministerul Energiei: „Cinci criterii de evaluare, inclusiv studii, experiența, reputația reproșabilă și un element  funadametal – conceptul privind viziunea de dezvoltare a întreprinderii în contextul regional actual în vederea asigurării securității energtice a țării. ”

Comisa a ales șapte candidați în loc de patru, pentru că mai mulți au acumulat același punctaj.

VICTOR PARLICOV ministrul Energiei: „Scorul cel mai înalt l-a obținut un concetățean de-al nostru, un tânăr care a lucrat la companii internațională, la una din cele mai mari companii petroliere din lume. Numele lui este Dorin Junghietu. Urmărotrul scor Roman Stavilă, Vadim Ceban care-I acum președinteel de adminsitrare a Moldovagaz, Constantin Vozian, Eduard Calancea, Radu Mandraburcă și Doina Vozian. Deci avem 7 candidați pe care comisia de concurs mi i-a propus pentru a-I selecta pe cei patru”.

CV-urile candidaţilor aleşi vor fi făcute publice. După ce activitatea lor va fi analizată de societatea civilă și mass-media, ministrul Energiei va anunța numele celor patru care vor fi propuşi spre aprobare Consiliului de Observatori Moldovagaz.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

VICTOR PARLICOV ministrul Energiei: „Am incercat să minimizăm orice susțiciuni legate de intrerventia sau incorectitudinea acestui concurs.”

Concursul a fost organizat la inițiativa Ministerului Energiei pentru asigurarea transparenței și creșterea calității organelor de supraveghere și administrare a societăților cu capital de stat. Consiliul de Administrație “Moldovagaz” este format din nouă membri numiți la propunerea principalilor acționari pe un termen de trei ani. Cinci membri sunt numiți din partea Gazprom și patru din partea Republicii Moldova. Consiliul de observatori al Moldovagaz e format din şase membri, patru din partea concernului rus și doi din partea Republicii Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Robert Downey Jr. îşi anunţă revenirea în universul filmelor Marvel, la Comic-Con din California

Robert Downey Jr. îşi anunţă revenirea în universul filmelor Marvel, la Comic-Con din California Actorul oscarizat Robert Downey Jr. şi-a anunţat sâmbătă, la Festivalul Internaţional...

Fibrele alimentare care ar putea înlocui medicamentele de slăbit, precum Ozempic

Fibrele alimentare care ar putea înlocui medicamentele de slăbit, precum Ozempic Medicamentele de slăbit, precum Ozempic, ar putea fi înlocuite de fibre alimentare. Cel puțin,...

SUA anunţă un nou pachet de ajutor american pentru Ucraina, în valoare de 200 de milioane de dolari

SUA anunţă un nou pachet de ajutor american pentru Ucraina, în valoare de 200 de milioane de dolari SUA au anunţat luni un nou pachet...

Cea mai mare rată de ocupare a femeilor în câmpul muncii, înregistrată din ultimii 6 ani

Cea mai mare rată din ultimii 6 ani de ocupare în câmpul muncii a femeilor În acest an, 2024, s-a înregistrat cea mai mare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.