S-a îndrăgostit de cine nu trebuie! A exploatat sexual o minoră şi vindea imagini vulgare cu aceasta

Publicat:

A exploatat sexual o minoră şi vindea imagini vulgare cu aceasta

Pentru că nu era în relații bune cu mama, a găsit alinare în brațele unui tânăr de 24 de ani. O minoră ajuns să fie drogată și abuzată sexual de partenerul ei, care ulterior vindea imaginile intime cu fata.

Citeşte şi: Trump critică dur ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice – Stiripesurse.md


Este unul din cele 39 de cazuri de abuz și exploatare sexuală a copiilor înregistrate de Centrul „La Strada” în acest an.

„Nu neglijați niciun copil în lupta împotriva traficului de ființe umane” este sloganul  Zilei mondiale împotriva traficului de persoane, din acest an.

A exploatat sexual o minoră şi vindea imagini vulgare cu aceasta

La nivel global, una din trei victime ale traficului de persoane este copil, fetele fiind afectate în mod disproporționat. Acestea sunt traficate în principal pentru exploatare sexuală, în timp ce băieții sunt traficați cel mai des pentru muncă forțată.

Totodată, crește și utilizarea tehnologiilor informaționale ca modalitate de recrutare, ademenire, constrângere și mediu de exploatare este o nouă tendință, inclusiv în Republica Moldova. Traficanții folosesc platforme online, social media și dark web pentru a aborda, exploata și controla copiii.

Doar de la începutul acestui an, Echipa de asistență a copilului din cadrul Centrului Internațional „La Strada” a oferit asistență în 39 de cazuri de abuz și exploatare sexuală a copiilor, dintre care trei cazuri de trafic de copii în scop de exploatare sexuală și trei cazuri de exploatare sexuală online.

A exploatat sexual o minoră şi vindea imagini vulgare cu aceasta

Într-unul din cazuri, minora fiind în relații conflictuale cu mama, deseori pleca de acasă la prietenele sale unde își  petrecea majoritatea timpului. Astfel, a făcut cunoștință cu un tânăr în vârstă de 24 de ani, cu care în scurt timp, a legat o relație de iubire. Bărbatul făcea abuz de alcool și droguri și deseori îi propunea și minorei. Ulterior, a determinat-o să întrețină relații sexuale și i-a propus să facă și video, motivând că va păstra imaginile pentru el.

Dar, influențând psihologic minora, a făcut-o să consume droguri, iar când fata era în stare de ebrietate narcotică filma actul sexual și vindea imaginile online. Astfel, victima a fost ademenita, recrutată, transportată, adăpostită și ulterior exploatată.

În context, reprezentanții Centrului„La Strada” reiterează că traficul de copii este o crimă și o încălcare gravă a drepturilor omului care presupune exploatarea minorilor în diferite moduri. Copiii vulnerabili pot fi expuși la diverse forme de exploatare, inclusiv, muncă forțată, exploatare sexuală, cerșetorie, furt, căsătorie, adopție ilegală și alte infracțiuni. Această crimă are consecințe devastatoare pentru dezvoltarea fizică, cognitivă și socio-emoțională a copiilor.

A exploatat sexual o minoră şi vindea imagini vulgare cu aceasta

De la începutul anului 2024, Linia Fierbinte pentru migrație sigură și antitrafic 0 800 77777 (pentru persoane adulte) a Centrului Internațional „La Strada” a înregistrat 6.588 de apeluri. Totodată, portalul migratiesigura.md a fost vizitat de 24.600 persoane, 24.000 dintre aceștia fiind vizitatori unici.

Anual, la 30 iulie este marcată Ziua mondială împotriva traficului de persoane fiind proclamată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite prin Rezoluţia 68/192 în 18 decembrie 2013. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

ANSA a emis amenzi de milioane pentru neconformitatea produselor

ANSA a emis amenzi de milioane pentru neconformitatea produselor Timp de un an, inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au efectuat 10 628  de...

Gigantul Booking.com a fost amendat cu aproape jumătate de miliard de euro

Gigantul Booking.com a fost amendat cu aproape jumătate de miliard de euro Autoritatea spaniolă de supervizare a concurenţei (CNMC) a amendat cu 413,2 milioane de...

Votat în I lectură. Bugetul capitalei este supus dezbaterilor

Votat în I lectură. Bugetul capitalei este supus dezbaterilor Proiectul bugetului municipal a fost votat în prima lectură cu votul a 44 de consilieri locali. Citește...

Kremlinul se implică în alegerile din Venezuela! Mesajul clar transmis opoziţiei!

Kremlinul se implică în alegerile din Venezuela! Mesajul clar transmis opoziţiei! Kremlinul a îndemnat marţi opoziţia din Venezuela să pună capăt manifestaţiilor împotriva realegerii preşedintelui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.