X

S-a stins din viață lingvistul Vasile Bahnaru

S-a stins din viață lingvistul Vasile Bahnaru

Lingvistul Vasile Bahnaru s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani. Vestea tristă a fost făcută de fostul ministru al Justiției, Alexandru Tănase.

Citește și: Șeful de la „Spații Verzi” riscă să rămână fără câteva sute de mii de lei

Vasile Bahnaru s-a născut pe 24 octombrie 1949 în satul Micleuşeni, raionul Nisporeni. În 1976 a absolvit Facultatea de Filologie a Institutului Pedagogic „Ion Creangă” din Chişinău. A fost director general al Departamentului de Stat pentru Edituri, Poligrafie şi Comerţul cu Cărţi, director adjunct al Centrului Naţional de Terminologie, director al Institutului de Filologie al AŞM. Este autor a peste 180 de studii şi articole, inclusiv cinci monografii, șase dicţionare, două manuale, patru culegeri de studii și articole, o culegere de materiale documentare, eseuri publicate în culegeri și publicații periodice de specialitate din țară și de peste hotare.

Regretatul Vasile Bahnaru a fost decorat cu „Ordinul Republicii”. Este laureat al Premiului „Grigore Vieru” al Academiei de Ştiinţe a Moldovei și al premiului ”Bogdan Petriceicu-Hasdeu” al Academiei Române în domeniul științei filologice și literatură pentru lucrarea ”Calvarul limbii române în timpul dominaţiei sovietice”.

Tags: a decedat Vasile BahnaruAlexandru Tănaselinvistul Vasile BahnaruVasile Bahnaru
Știrile zilei