X

Saad Hariri a ajuns la Paris unde urmează să aibă o întâlnire cu preşedintele Emmanuel Macron

Premierul demisionar libanez Saad Hariri a sosit sâmbătă dimineaţă la Paris, unde urmează să aibă o întâlnire cu preşedintele francez Emmanuel Macron, a declarat o sursă apropiată lui Hariri, pentru agenţia de presă dpa, relatează agerpres .

”Premierul a sosit”, a afirmat sursa citată, fără a oferi alte detalii.

Postul public de televiziune libanez a difuzat imagini cu un convoi de maşini care părăsea aeroportul parizian Le Bourget, unde a aterizat avionul lui Hariri.

Citește și : Camera Lorzilor a Marii Britanii a numit, pentru prima dată în 650 de ani, o femeie în funcția de mesager al reginei

Aceasta este prima deplasare peste hotarele Arabiei Saudite pe care o efectuează Saad Hariri după anunţul demisiei sale, pe 4 noiembrie la Riad, şi are loc pe fondul speculaţiilor conform cărora el a fost ţinut în arest de către autorităţile saudite.

Preşedintele Libanului, Michel Aoun, a anunţat că va accepta sau va respinge demisia lui Hariri numai după ce acesta revine în ţară.

Demisia premierului libanez Saad Hariri a survenit într-o perioadă de tensionare a relaţiilor între puterile regionale Arabia Saudită şi Iran, care susţin părţi beligerante diferite în mai multe conflicte din Orientul Mijlociu. Libanul a fost scena unui război civil între anii 1975 şi 1990 şi implicat într-un conflict cu vecinul său de la sud, Israel, în 2006.

Tags: Emmanuel Macronfrantapreşedintele francezRiadSaad Hariri
Categorii: Diaspora