X

Saad al-Hariri a cerut Iranului să nu se amestece în afacerile interne ale Libanului şi ale vecinilor săi.

Neamestecul Iranului în afacerile interne ale Libanului este o condiţie importantă pentru stabilitatea regiunii, a anunţat luni Ministerul de Externe francez, relatează agerpres .

‘Dorim ca toţi cei care exercită o influenţă în Liban să permită tuturor actorilor politici din această ţară să-şi exercite pe deplin responsabilităţile’, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe francez, Agnes Romatet-Espagne, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citiți și : Rusia pregăteşte un proiect de lege prin care agențiile de presă din afara țării sa fie declarate ‘agenţi străini’

‘Saad al-Hariri a cerut ieri Iranului să nu se amestece în afacerile Libanului şi ale vecinilor săi. Credem că aceasta este o condiţie importantă pentru stabilitatea regiunii’, a spus purtătoarea de cuvânt.

Aflat sâmbătă la Riad, Saad al-Hariri, un protejat al Arabiei Saudite, şi-a anunţat demisia din funcţia de premier şi a acuzat mişcarea şiită libaneză Hezbollah şi aliatul său iranian că ‘sugrumă’ Libanul.

Demisia premierului Saad al-Hariri a survenit într-o perioadă de tensionare a relaţiilor între puterile regionale Arabia Saudită şi Iran, care susţin părţi beligerante diferite în mai multe conflicte din Orientul Mijlociu.

Libanul a fost scena unui război civil între anii 1975 şi 1990 şi implicat într-un conflict cu vecinul său de la sud, Israel, în 2006.

Tags: afacerile interneArabia sauditaHezbollahIranLibanministerul de externeRiadSaad al-Hariristabilitatea regiunii
Categorii: Sinteze