X

‘Săgeata’ lui Şor vrea să fie preşedintele R.Moldova

‘Săgeata’ lui Şor vrea să fie preşedintele R.Moldova

Prezentatorul evenimentelor organizate de echipa lui Ilan Șor, Avelin Tabarce, se vrea președinte al Republicii Moldova. Acesta a cerut Comisiei Electorale Centrale să-i fie înregistrat grupul de inițiativă. Cel din urmă, dacă va fi înregistrat, va colecta semnături în susținerea candidatului. Astăzi, 2 septembrie, CEC urmează să ia o decizie în acest sens.

La data de 31 august, CEC a anunțat că Avelin Tabarcea – „susținut de către un grup de cetățeni” – a depus o cerere la instituția electorală pentru a-și înregistra grupul de inițiativă, în contextul alegerilor prezidențiale. De menționat că 31 august a fost ultima zi de depunere a cererilor în acest sens, transmite newsmaker.md.

Citeşte şi: Laura Codruța Kovesi vine astăzi la Chișinău – Stiripesurse.md

Așadar, astăzi, 2 septembrie, începând cu ora 14:00, CEC va decide dacă înregistrează sau nu grupul de inițiativă „pentru susținerea candidatului la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Avelin Tabarcea”.

‘Săgeata’ lui Şor vrea să fie preşedintele R.Moldova

În martie 2024, radioorhei a scris că Avelin Tabarcea este directorul Centrului de Cultură din raionul Orhei „A.Suruceanu”, al Complexului Sportiv Raional Orhei și administratorul firmei care gestionează Radio Orhei FM.

Avelin Tabarcea este și prezentatorul evenimentelor organizate de fugarul Ilan Șor. El a prezentatul inclusiv evenimentul din data de 16 august, organizat la Moscova de blocul „Victorie”. Evenimentul a fost dedicat nominalizării lui Vasile Bolea drept candidat la funcția de președinte.

Tabarcea a prezentat pe 27 august curent, de Ziua Independenței Republicii Moldova, și evenimentul festiv desfășurat la Orhei, invitând-o pe scenă pe deputata Marina Tauber, membră a echipei oligarhului fugar Ilan Șor, pe Tatiana Cociu – primarul orașului Orhei, susținută de oligarhul fugar Ilan Șor, inclusiv pe Reghina Apostolova – parlamentara ex-Partidului „Șor”.

‘Săgeata’ lui Şor vrea să fie preşedintele R.Moldova

Alegerile pentru funcția de președinte și referendumul constituțional pentru integrarea europeană a Republicii Moldova vor avea loc în aceeași zi – la 20 octombrie.

Printre cei care au anunțat deja oficial că vor candida la scrutinul prezidențial se numără:

Tags: alegeriAvelin TabarceaIlan Şorpresedinte
Categorii: Știrile zilei