Sajid Javid ‘intră tare’ în spitalele din UK care IGNORĂ relaxarea restricţiilor Covid

Publicat:

 

Sajid Javid îi va suna personal pe șefii instituţiilor NHS care se opun guvernului menținând restricțiile Covid asupra spitalelor, transmite The Telegraph.


Ministrul Sănătății britanic are în vedere, de asemenea, să-i numească și să-i facă de rușine pe cei care nu se supun avertismentelor sale pentru a relaxa măsurile.

Recomandările privind controlul infecțiilor au fost relaxate semnificativ luna trecută pentru a deschide mai multe opțiuni pentru a face față listelor de așteptare.

Cu toate acestea, unele trusturi NHS ignoră noile reguli, limitându-le capacitatea de a face față restanțelor.

Intervenția ministrului Sănătății vine după ce The Telegraph a dezvăluit anterior că spitalele au continuat să restricționeze accesul familiilor de a-şi vizita rudele internate, contrar îndrumărilor oficiale.

Spitalele universitare din Birmingham continuă să suspende toate vizitele de rutină, cu excepția circumstanțelor extreme, cum ar fi îngrijirea la sfârșitul vieții.

„Complet inacceptabil” să ignori regulile

Grupurile de pacienți au susținut anterior că izolarea pacienților departe de cei dragi ar putea fi acum mai dăunătoare sănătății lor decât Covid-19.

În aprilie, ghidul medical oficial privind controlul infecțiilor emis de Departamentul de Sănătate și Servicii Umane și de Agenția pentru Siguranța Sănătății din Marea Britanie a cuprins relaxarea restricţiilor în mod semnificativ.

Conform îndrumărilor, distanțarea socială în toate zonele spitalului, inclusiv departamentele de urgență, ambulanțele și unitățile de ambulatoriu, ar trebui să revină la nivelurile pre-pandemie.

El a adăugat că procedurile îmbunătățite de curățare în zonele în care Covid nu este prezent ar trebui să revină la normal.

Perioada de izolare a pacienților cu Covid-19 din spitale a fost, de asemenea, redusă de la 10 zile la șapte cu două teste negative. Pacienții care sunt în contact strâns cu cazuri de Covid-19 nu mai trebuie să se autoizoleze dacă sunt asimptomatici.

O sursă guvernamentală a spus: „Unele unităţi NHS nu par să urmeze noile linii directoare pentru măsurile de control al infecțiilor.

„Ministrul Sănătăţii consideră că acest lucru este total inacceptabil – nu numai că vă limitează opțiunile, dar ignoră faptul că pacienții trebuie să-i vadă pe cei dragi și cei dragi trebuie să vadă pacienții.

„Noile directive au fost elaborate de medici pe baza celor mai recente date și dovezi, așa că nu există niciun motiv să nu le urmați.”

Javid a ridicat anterior această problemă cu directorii executivi ai trustului, dar acum îi va suna direct pe cei care nu pot ridica restricțiile, a spus sursa menţionată.

Programul de vizită, cel puțin o oră pe zi

Acest lucru survine după ce Ruth May, asistenta șefă a NHS Anglia, a avertizat că niciun pacient nu ar trebui să fie singur la o internare la spital.

Pe 8 martie, NHS Anglia a transmis spitalelor că „vizitele ar trebui să fie de cel puțin o oră pe zi și, de preferință, chiar mai lungi”.

„Acest lucru se aplică și situațiilor în care un pacient dorește sau trebuie să fie însoțit de cineva în ambulatoriu/diagnostic și la camera de urgență, trebuie să aibă aprobare pentru acest lucru”, a spus May luna trecută.

Chris Hopson, directorul executiv al NHS Providers, a declarat: „Ministrul Sănătăţii subliniază pe bună dreptate că, în timp, fiecare unitate medicală va fi capabilă să-și ajusteze procedurile de control al infecțiilor pentru a crește productivitatea și a putea primi mai mulți pacienți”.

Cu toate acestea, el a adăugat că viteza cu care se poate mișca fiecare entitate „va fi determinată în mare măsură de factori locali, cum ar fi numărul de camere individuale din spital, ușurința cu care pacienții de Covid și alții pot fi separați și ratele de infecție în rândul comunităţii locale.”

El a adăugat: „Prin urmare, liniile directoare sunt foarte clare că schimbarea procedurilor de infecție poate fi doar o decizie pentru fiecare trust.

„Nu numai pentru că managerii acestor unităţi sunt, de asemenea, responsabili pentru asigurarea siguranței pacienților extrem de sensibili, pentru care virusul poate fi încă fatal. Tot ei sunt cei care fac tot ce le stă în putere pentru a ajusta în siguranță procedurile de control al infecțiilor cât mai repede posibil. ”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce este tulburarea alimentară. Experiențele traumatizante cu mâncarea

Ce este tulburarea alimentară. Experiențele traumatizante cu mâncarea Persoanele cu ARFID își limitează adesea mâncarea prin preferințe senzoriale sau texturale. Când Hannah avea 7 ani, le-a...

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice O nouă metodă de diagnosticare a bolilor metabolice ar putea revoluționa medicina. Cercetători...

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io – Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io - Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar Jupiter ascunde...

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.