Sajid Javid spune că prioritatea sa este un acord privind Brexit-ul

Publicat:

Ministrul de interne britanic Sajid Javid, unul dintre candidaţii la preşedinţia Partidului Conservator şi implicit la şefia guvernului, după demisia Theresei May, a declarat luni că dacă ar fi prim-ministru ar urmări obţinerea unui acord privind ieşirea din Uniunea Europeană şi ar propune ca Londra să achite toate costurile suplimentare pentru menţinerea deschisă a frontierei cu Irlanda, relatează Reuters, potrivit agerpres.

”Un acord privind Brexitul este prioritatea mea absolută şi a fost şi prioritatea guvernului până acum pentru că, deşi absenţa unui acord nu poate fi exclusă, ar trebui în mod clar să ne concentrăm pe acord”, a spus Javid pentru postul de radio LBC.


Citeşte şi: Grav accident de circulaţie în Brazilia: 17 oameni au murit!

În opinia sa, tehnologia ar putea fi folosită pentru menţinerea deschisă a graniţei cu Irlanda. ”Aş face oferta ca noi să plătim întregul cost al acestui nou sistem frontalier, evident nu doar pentru noi, ci şi pentru irlandezi”, a spus el, precizând că Londra ar trebui să achite şi cheltuielile de mentenanţă anuale.

Javid este unul dintre cei 11 politicieni britanici care şi-au anunţat intenţia de a candida la preşedinţia Partidului Conservator şi la şefia guvernului, după ce Theresa May şi-a prezentat vineri demisia.

Citeşte şi: ‘Prietenia’ lui Trump cu Macron S-A OFILIT!

El a adăugat că ”este prea simplu să spui că nu vom plăti cele 39 de miliarde de lire sterline prevăzute în acordul” cu UE, el răspunzându-i astfel lui Boris Johnson, un alt candidat la succesiunea Theresei May la conducerea conservatorilor, care declarase că va refuza să plătească ‘factura divorţului’ de blocul comunitar. Această factură este estimată la 39 de miliarde de lire sterline (50 de miliarde euro), dacă Londrei nu îi sunt propuse condiţii mai convenabile.

Ceilalţi zece politicieni conservatori care au anunţat că intră în cursa pentru succesiunea ei la conducerea Partidului Conservator şi a guvernului sunt fostul ministru de externe Boris Johnson (considerat favorit), ministrul mediului Michael Gove, fostul ministru pentru Brexit Dominic Raab, fostul ministru pentru relaţia cu parlamentul Andrea Leadsom, actualul ministru de externe Jeremy Hunt, ministrul pentru relaţii internaţionale Rory Stewart, actualul ministru pentru Brexit James Cleverly, ministrul sănătăţii Matt Hancock, ministrul muncii Esther McVey şi ministrul locuinţelor Kit Malthouse.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.