Salah Abdeslam a fost scos din închisoare şi transferat în Belgia pentru procesul atentatelor de la Bruxelles

Publicat:

Salah Abdeslam, singurul membru în viaţă al comandourilor jihadiste autoare ale atentatelor de la Paris din noiembrie 2015, a fost scos miercuri dimineaţă din închisoarea de la Paris unde era încarcerat, pentru a fi transferat în Belgia, unde va fi judecat pentru atacurile teroriste de la Bruxelles din martie 2016, transmite AFP, citând surse apropiate dosarului, relatează agerpres.

Abdeslam a fost scos din închisoare de membri ai Grupului de intervenţie al jandarmeriei (GIGN) şi condus spre un aeroport, de unde un avion va decola spre Belgia, au precizat sursele.


Citeşte şi: Agenţia de reglementare a armelor de foc din SUA are un director după şapte ani – Black News

El va fi apoi încarcerat, înaintea unui nou maraton judiciar care va începe la 10 octombrie: procesul atentatelor soldate cu 32 de morţi la Bruxelles la 22 martie 2015, organizate de aceeaşi celulă jihadistă a grupului Stat Islamic ca şi atentatele din capitala Franţei.

La 29 iunie, Salah Abdeslam a fost condamnat la închisoare pe viaţă, fără posibilitate de eliberare condiţionată, de un tribunal special din Paris pentru rolul său în atentatele de la 13 noiembrie 2015 de la Paris şi Saint-Denis.

Cei 19 co-inculpaţi ai săi (şase, dintre care cinci presupuşi morţi, au fost judecaţi în contumacie) au primit pedepse între 2 ani de detenţie şi închisoare pe viaţă.

Niciunul dintre ei nu a făcut apel, astfel încât toate condamnările sunt definitive.

În procesul de la Bruxelles, francezul de 32 de ani va fi judecat alături de patru dintre co-inculpaţii de la Paris: Mohamed Abrini, ‘omul cu pălărie’, suedezul Osama Krayem, tunisianul Sofien Ayari şi belgiano-marocanul Ali El Haddad Asufi, care vor fi de asemenea transferaţi în Belgia.

Citeşte şi: Franţa rămâne ‘prudentă’ cu privire la rezultatul discuţiilor despre cerealele ucrainene – Black News

Salah Abdeslam a fost arestat în Belgia la 18 martie 2016, după mai multe luni de căutări, şi predat Franţei în baza unui mandat de arestare european.

După procesul din Belgia, el va reveni să-şi execute pedeapsa în Franţa.

După ce toate condamnările vor fi definitive, el va avea posibilitatea juridică să ceară să-şi ispăşească pedeapsa în Belgia, unde a crescut şi unde locuieşte toată familia sa. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.