Salah Abdeslam este ‘apt să compară la audierile’ din Franţa

Publicat:

Salah Abdeslam, principalul acuzat din procesul asupra atentatelor din 13 noiembrie 2015 din Franţa, care a fost testat pozitiv la COVID-19 la sfârşitul lui decembrie, este “apt să compară la audierile” tribunalului, a confirmat joi o nouă expertiză medicală ordonată de magistratul Jean-Louis Peries, informează AFP, potrivit agerpres.

“Salah Abdeslam este apt atât pe plan medical, cât şi sanitar să asiste la audierile tribunalului, fără a fi luată vreo măsură specifică atât sanitară, cât şi medicală cu privire la boala infecţioasă pe care o avea”, conchide raportul de expertiză.


Citeşte şi: Poliţia din Kazahstan A ELIMINAT zeci de protestatari (VIDEO)! La Alamtî se aud focuri de armă – Black News

“Pe 6 ianuarie, Salah Abdeslam va fi în a 13-a zi de la debutul simptomelor, ceea ce permite ridicarea carantinei. Nicio măsură specifică nu este necesară în acest context”, subliniază raportul.

Abdeslam suferă de o “astenie post-infecţioasă moderată”, care nu-l împiedică să compară în faţa instanţei, adaugă raportul.

“Din punct de vedere sanitar, nimic nu împiedică prezentarea lui joi, 6 ianuarie 2022, pentru reluarea audierilor”, a subliniat deja miercuri, într-un comunicat, Parchetul Naţional Antiterorist.

O primă expertiză medicală efectuată luni a conchis deja că Salah Abdeslam este “apt atât de plan medical, cât şi sanitar să asiste la audieri”.

Singurul membru în viaţă al comandourilor jihadiste care au făcut 130 de morţi şi sute de răniţi la Paris şi Saint-Denis în noiembrie 2015, Salah Abdeslam, care nu a mai compărut la audieri din 25 noiembrie, a fost testat pozitiv cu COVID-19 pe 27 decembrie.

Citeşte şi: Washingtonul stă cu ochii pe Kazahstan şi îndeamnă autorităţile la ‘reţinere’ – Black News

Acuzatul se află în detenţie la închisoarea din Fleury-Merogis, la sud de Paris, unde au fost detectate mai multe focare de contaminare în ultimul timp.

Tribunalul special judecă până la sfârşitul lui mai 20 de acuzaţi, dintre care 14 prezenţi la audieri, suspectaţi că ar fi implicaţi în grade diferite în pregătirea celor mai sângeroase atacuri jihadiste comise vreodată în Franţa.

Primul acuzat ce ar trebui să compară joi este cetăţeanul suedez Osama Krayem. Însă prezenţa lui este incertă: el a refuzat la rândul lui să compară din 25 noiembrie. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Putin avertizează SUA să nu trimită arme nucleare în Germania: ‘Rachetele vor lovi Occidentul în 10 minute’

Putin avertizează SUA să nu trimită arme nucleare în Germania: 'Rachetele vor lovi Occidentul în 10 minute' Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat Statele Unite...

Noi probe ADN găsite de anchetatori în cazul crimei de la Brăila. Criminalul doctoriței Marina Gavril vrea în libertate

Noi probe ADN găsite de anchetatori în cazul crimei de la Brăila. Criminalul doctoriței Marina Gavril vrea în libertate Răsturnare de situaţie în cazul dentistei...

Macron îl propune pe Thierry Breton pentru un nou mandat de comisar european

Macron îl propune pe Thierry Breton pentru un nou mandat de comisar european Preşedintele Emmanuel Macron i-a propus preşedintei Comisiei Europene (CE), Ursula von der...

“Phenianul o educă în mod evident pe Kim Ju Ae ca moștenitoare”: fiica lui Kim Jong Un i-ar putea succeda

"Phenianul o educă în mod evident pe Kim Ju Ae ca moștenitoare": fiica lui Kim Jong Un i-ar putea succeda Kim Jong Un, liderul Coreii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.