Salariul mediu la întreprinderile de stat, mai mic decât cel pe economie

Publicat:

Salariul mediu la întreprinderile de stat, mai mic decât cel pe economie

Anul trecut salariul mediu la întreprinderile de stat a constituit doar 5.520 de lei pe lună, arată datele Agenţiei Proprietăţii Publice.

Chiar dacă remunerarea salaţiaţilor de la întreprinderile de stat este cu mult mai mică decât salariul mediu pe economie, care anul trecut a fost de aproximativ 10.530 lei pe lună, Agenţia Proprietăţii Publice (APP) susţine că salariul este unul “compatibil”, transmite Mold-street.com.


Datele APP relevă că există mari discrepanţe între salariile plătite de diverse întreprinderi de stat. Astfel dacă la unele întrperinderi de stat salariul mediu depăşeşte 30.000 de lei pe lună, la altele de abia trece de 3.000 lei, adică sunt de circa 10 ori mai mici.

Salariul mediu la întreprinderile de stat, mai mic decât cel pe economie

Cele mai mari salarii sunt plătite la întreprinderea de stat pentru utilizarea spaţiului aerian şi deservirea traficului aerian MOLDATSA – circa 30.800 lei pe lună, în creştere cu peste 2.400 de lei faţă de 2021, dar mai puţin cu peste două mii de lei faţă de anul 2019.

Pe locul doi se află Administraţia de Stat a Drumurilor cu circa 26.910 lei, în creştere cu peste 7.000 de lei, iar pe trei se află Nodul Hidroenergetic Costesti – cu 21.250 de lei pe lună.

 

La polul opus se află Centrul de Instruire în Domeniul Relaţiilor de Muncă, unde angajaţii au avut anul trecut un salariu lunar de doar 2.570 lei.

 

Salariul mediu la întreprinderile de stat, mai mic decât cel pe economie

Curios este că Centrul de Instruire în Domeniul Relaţiilor de Muncă “organizează seminare privind legislația muncii” și reprezintă “serviciul extern de instruire și pregătire a directorilor și conducătorilor privind protecția muncii în Moldova”.

Urmează Staţiunea Tehnologică pentru Irigare Cahul – cu un salariu mediu lunar de 3.290 lei şi Institutul de Cercetare, Proiectare şi Tehnologie “Energoproiect” – 3.350 lei.

Datele APP mai relevă că anul trecut numărul angajaţilor întreprinderilor de stat supuse analizei, a constituit doar 14.249 persoane, în scădere abruptă faţă de 2021 – cu peste 6.550 persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.