Salvador Illa: Masca rămâne obligatorie în Spania până când virusul va fi ‘învins definitiv’

Publicat:

Purtarea măştii de protecţie va rămâne obligatorie în Spania, sub pedeapsa amenzii, şi după ridicarea măsurilor de izolare, până când coronavirusul va fi ‘învins definitiv’, a anunţat marţi ministrul sănătăţii, Salvador Illa, transmite AFP, scrie agerpres.

Potrivit unui comunicat al ministerului său, sunt pasibile de o amendă de 100 de euro persoanele care nu vor purta mască pe stradă, în locuri închise sau în magazine atunci când nu vor putea păstra distanţa de 1,5 metri faţă de cei din jur.


Citește și : Extrema-deaptă germană ‘îi închide gura’ ministrului de interne la Curtea Constituţională

Purtarea măştii va rămâne obligatorie în transportul în comun, în avioane sau în autovehiculele particulare ai căror ocupanţi nu au acelaşi domiciliu.

Spania, ţară unde epidemia de COVID-19 a făcut peste 27.000 de morţi, a impus din 21 mai purtarea de măşti, de către toate persoanele în vârstă de peste 6 ani, pe stradă şi în spaţiile închise dacă distanţa de securitate nu poate fi asigurată. Din 4 mai, măştile erau obligatorii în mijloacele de transport în comun.

Menţinerea caracterului obligatoriu al măştii face parte dintr-un ansamblu de măsuri menite să lupte împotriva epidemiei după ridicarea măsurilor de izolare şi a stării de alertă pe 21 iunie.

‘Aceste măsuri care erau în vigoare în timpul stării de alertă vor rămâne până când vom fi învins definitiv virusul, adică până când vom dispune de o terapie eficace sau de un vaccin’, a subliniat ministrul sănătăţii.

Citește și : Polonia se opune relocării imigranţilor ilegali

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.