X

Salvatorii au recepționat 16 solicitări de pompare a apei în ultimele ore

Salvatorii au recepționat 16 solicitări de pompare a apei în ultimele ore

16 solicitări de pompare a apei au fost recepționate de autorități în ultimele ore. Cele mai multe apeluri au fost înregistrate în localitățile din centrul R. Moldova, unde oamenii au solicitat ajutor pentru a evacua apele din subsoluri și gospodării.

Totodată IGSU informează că până la 11.30 nu au fost raportate trasee blocate. Situația este monitorizată în special în localitățile afectate de precipitații din raioanele Leova și Cantemir. Totodată specialiștii monitorizează digurile din localitățile Romanovca și Seliște, Leova, unde și la această oră se întreprind acțiuni de pompare de capacitate înaltă.

La moment în acțiuni de lichidare a consecințelor inundațiilor sunt antrenați 1896 de angajați MAI cu 328 de unități de tehnică.

Citește și: Aparatul electrocasnic care trebuie scos neapărat din priză. Dacă îl uiți, riști să îți găsești casa în flăcări

Autoritățile informează că în intervalul 15 septembrie – 16 septembrie 05:00, pe arii extinse se prevăd ploi puternice însoțite de descărcări electrice, (cantități de apă de 50-60 l/m2). Se vor semnala intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s. În acest sens persoanele sunt rugate să urmărească buletinele informative și meteorologice pentru a cunoaște exact starea vremii și a evita circulația pentru a nu se expune riscului.

Totodată, conducătorii auto sunt îndemnați să evite deplasările cu mijloacele de transport pentru a nu rămâne blocați în puhoaie și a evita riscul de producere a accidentelor în condiții meteo nefavorabile. În cazul în care oamenii au rămas blocați pe trasee în propriile autovehicule, aceștia sunt rugați să comunice de urgență situația Serviciului 112 și să asculte cu atenție îndemnurile autorităților, pentru ca echipele specializate să poată interveni rapid.

Tags: apagospodăriisolicitări
Social