Salvatorii îndeamnă populația la prudență maximă

Publicat:

Salvatorii îndeamnă populația la prudență maximă

În contextul noii avertizări meteorologice emise de meteorologi, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (ISGU) îndeamnă populația la prudență maximă.

Citește și: Vasile Bolea nu se mai fereşte de nimeni! Tricoul cu care a venit în Parlament spune totul


Gestionarii bazinelor acvatice sunt îndemnați să monitorizeze lacurile, iar în caz de necesitate să coboare nivelul acestora în vederea evitării inundațiilor. Totodată, să se asigure că digurile de protecție sunt bine fortificate.

În caz de vânt puternic și ploi abundente, specialiștii recomandă oamenilor adăpostirea în mod de urgență într-o clădire sau mașină îndepărtată de firele electrice și copaci, care pot cădea peste autovehicul.

Totodată, persoanele sunt îndemnate să evite aflarea înainte de furtună, în timpul, dar și după aceasta sub clădiri și instalații înalte, cum ar fi piloni, turnuri, stâlpi, dar și arbori înalți. Este important de reținut că distanța de siguranță este egală cu înălțimea construcției. Mai mult, în vederea evitării situațiilor fatale, cetățenii sunt rugați să nu atingă sau să calce cablurile căzute la pământ.

De asemenea, salvatorii recomandă ca în timpul intemperiilor, aparatele și utilajele electrice să fie deconectate, iar geamurile și ușile locuinței să fie bine închise. Mai mult, specialiștii îndeamnă oamenii să nu atingă caloriferele și alte obiecte metalice, deoarece acestea conduc foarte bine curentul electric.

O atenție deosebită trebuie acordată și minorilor, astfel părinții sau cei care au în grijă copiii sunt rugați să nu-i lase de unii singuri acasă și să-i supravegheze în permanență, pentru a evita situațiile periculoase.

În caz de situații de risc și excepționale oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Precizăm că în timpul furtunii de luni seara, o minoră de 13 ani și un bărbat de 36 de ani și-au pierdut viața. Victimele au fost strivite de arborii doborâți în timpul intemperiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alianța creată de Viktor Orban va deveni oficial grup în Parlamentul European

Alianța creată de Viktor Orban va deveni oficial grup în Parlamentul European Noua alianță de partide de extremă dreapta a premierului ungar Viktor Orban din...

Nebunie în Franța: Nu s-a mai întâmplat de peste 40 de ani

Nebunie în Franța: Nu s-a mai întâmplat de peste 40 de ani Rata de participare la turul doi al alegerilor legislative anticipate din Franţa a...

Caniculă extremă! Se anunță temperaturi de până la +40 de grade celsius

Caniculă extremă! Se anunță temperaturi de până la +40 de grade celsius Ne așteaptă temperaturi de foc săptămâna viitoare. Meteorologii anunță valori termice de până...

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro Escrocheria cunoscută sub numele de „Ruda implicată în accident” continuă să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.