Salvatorii norvegieni nu speră să mai găsească supravieţuitori la șase zile după alunecarea de teren

Publicat:

Salvatorii norvegieni nu speră să mai regăsească supravieţuitori în localitatea Gjerdrum, devastată în urmă cu şase zile de o alunecare de teren, au anunţat aceştia marţi, ridicând bilanţul dezastrului la zece morţi, potrivit AFP, scrie agerpres.  

Deşi nu au fost încă găsite cadavrele a trei persoane, autorităţile au anunţat că aceştia sunt prezumaţi decedaţi.


Citește și : Imamul celei mai mari moschei din Toulouse, JUDECAT pentru ‘incitare la ură rasială’

”Nu mai avem speranţă pentru a regăsi persoane în viaţă la locul alunecării de teren”, a declarat un responsabil din cadrul poliţiei, Ida Melbo Oystese, într-o conferinţă de presă.

”Am examinat toate zonele unde este posibil de imaginat ca cineva să fi supravieţuit. Am făcut tot ce era în puterea noastră”, a mai precizat aceasta. Cercetările vor continua pentru regăsirea trupurilor celor trei persoane dispărute.

O aşezare cu aproape 7.000 de locuitori, situată la 25 de kilometri nord-est de Oslo, Gjerdrum a fost locul unde, pe 30 decembrie, la primele ore ale dimineţii, s-a produs o alunecare de teren devastatoare, care a înghiţit nouă clădiri cuprinzând circa 30 de apartamente.

Printre mormanul de resturi, pământ şi zăpadă, echipele de intervenţie au regăsit trupurile a şapte dintre cele zece persoane date dispărute.

Au fost cu toţii identificaţi, iar printre aceştia s-a numărat o fetiţă de doi ani, tatăl acesteia şi, de luni, mama sa, care era însărcinată.

Dezastrul a dus la rănirea a zece persoane şi la evacuarea a peste o mie de persoane, unele dintre acestea primind între timp permisiunea de a reveni la domiciliu.

Citește și : Vaccinul chinezesc poate învinge noile mutaţii ale coronavirusului

Locul dezastrului, o suprafaţă de circa 300×700 de metri, a fost vizitat duminică de regele Harald, vizibil emoţionat, iar miercuri de prim-ministrul Erna Solberg, care a subliniat că alunecarea de teren a fost ”una dintre cele mai grave” pe care a cunoscut-o ţara sa.

Terenul unde s-a produs alunecarea are în componenţă o argilă specifică, prezentă în Norvegia şi Suedia, care devine fluidă şi se poate surpa rapid.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.