Salve de tun trase la Londra, pentru a marca 68 de ani de la urcarea pe tron a reginei Elisabeta a II-a

Publicat:

Patruzeci şi una de salve de tun au fost trase joi la Londra pentru a marca împlinirea a 68 de ani de când regina Elisabeta a II-a a urcat pe tronul Marii Britanii, informează Press Association, scrie agerpres.

Militari din corpul de călărie al Artileriei Regale, purtând uniforme de gală, au pornit de la garnizoana Wellington şi au defilat prin faţa Palatului Buckingham până în Green Park, aflat în apropiere de reşedinţa oficială a suveranei.


Şaptezeci şi unu de cai au tractat şase tunuri din timpul Primului Război Mondial în partea de nord a parcului, unde militarii britanici au tras 41 de salve de tun.

Citește și : Turcia cere Rusiei să intervină pentru oprirea ofensivei siriene în Idlib

Regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii.

Conform tradiţiei, regina va petrece această zi – care reprezintă comemorarea morţii tatălui ei, regele George al VI-lea – într-un cadru privat pe domeniul Sandringham, unde îşi petrece vacanţa de iarnă.

Prinţesa Elisabeta avea vârsta de 25 de ani şi se afla la mii de kilometri de Londra, într-un turneu în ţările din Commonwealth alături de ducele de Edinburgh, mai exact în Kenya, în ziua în care tatăl ei a murit în somn în urma unui cancer pulmonar, la Sandringham, pe 6 februarie 1952.

Regina britanică se află în prezent la doar doi ani distanţă de celebrarea Jubileului de Platină – 70 de ani de la urcarea pe tron.

Elisabeta a II-a domneşte de 24.837 de zile, iar pe durata domniei sale a sărbătorit deja Jubileele de Argint, de Aur, de Diamant şi de Safir.

Ea a devenit cel mai longeviv monarh în exerciţiu al Marii Britanii în septembrie 2015, când a depăşit precedentul record, deţinut de regina Victoria.

Suverana britanică s-a confruntat cu o perioadă dificilă în ultimele săptămâni, în contextul în care ducele şi ducesa de Sussex se pregătesc să renunţe la viaţa regală.

Totodată, al doilea fiu al reginei, ducele de York, a fost somat să se prezinte în faţa anchetatorilor de la FBI în Statele Unite.

Prinţul Andrew, care va împlini 60 de ani în această lună, a renunţat la îndatoririle sale regale în noiembrie, după un interviu dezastruos acordat publicaţiei Newsweek, în care a vorbit despre prietenia sa cu magnatul Jeffrey Epstein, condamnat pentru comiterea unor infracţiuni sexuale.

Citește și : Jihadiştii francezi, condamnaţi la moarte în Irak, fac apel la ONU pentru repatriere

Cu o zi înainte de împlinirea a 68 de ani de la urcarea sa pe tron, regina Elisabeta a II-a a fost deosebit de activă, participând inclusiv la ceremonia de inaugurare a unei staţii de pompare în Wolferton, care contribuie la asanarea unei mlaştini în scopul redării pentru agricultură a terenurilor locale.

Suverana britanică a participat la acest eveniment public la 72 de ani după ce tatăl ei a inaugurat staţia originală de pompare, în februarie 1948.

De asemenea, regina Elisabeta a II-a a vizitat luni baza Marham a Aviaţiei Regale Britanice (RAF) şi a asistat la câteva demonstraţii ale soldaţilor britanici.

Regina se întoarce de obicei la Londra la scurt timp după această aniversare specială.

Suverana britanică îl va primi într-o vizită de stat pe împăratul Japoniei, la Castelul Windsor, în primăvara acestui an.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.