Salvini afirmă că nu acceptă scuzele Franţei pentru migranţii ilegali retrimişi pe teritoriul Italiei

Publicat:

Ministrul de interne italian Matteo Salvini a declarat marţi că nu acceptă scuzele Franţei pentru migranţii ilegali retrimişi pe teritoriul Italiei, ‘o ofensă fără precedent împotriva ţării noastre’, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Vicepremierul italian şi şeful Ligii (extremă dreaptă) a cerut luni ‘răspunsuri clare’ după ce autorităţile franceze au făcut referire la un ‘incident’ şi la o ‘greşeală’.


Citește și : Reformele justiţiei în Polonia: Franţa şi Germania denunţă dispreţul arătat de autorităţile poloneze

Vineri dimineaţă, o camionetă a jandarmeriei franceze a trecut graniţa cu Italia şi a lăsat migranţi ilegali la Claviere, în provincia Torino.

Prefectura departamentului Hautes-Alpes a vorbit luni despre un ‘incident’ şi a recunoscut că s-a produs o ‘greşeală ale cărei circumstanţe trebuie clarificate’.

‘Este o greşeală pătrunderea pe teritoriul italian fără permisiunea poliţiei italiene. Jandarmii nu aveau intenţia de a intra pe teritoriul italian’, a declarat Cécile Bigot-Dekeyzer, prefect al Hautes-Alpes.

‘Abandonarea migranţilor într-o pădure italiană nu poate fi considerată o eroare sau un incident. Ce s-a întâmplat la Claviere este o ofensă fără precedent împotriva ţării noastre’, a declarat marţi Salvini.

‘Pentru Paris, care se mândreşte cu politeţea, este normal să laşi oameni într-o pădure ? (…) Ne aflăm în faţa unei ruşini internaţionale şi domnul Macron nu poate să pretindă nimic. Noi nu acceptăm scuze’, a continuat el.

În fiecare an, mii de migranţi care încearcă să intre în Franţa sunt interceptaţi şi trimişi înapoi la graniţa cu Italia. AFP a remarcat faptul că în cursul iernii trecute mulţi dintre ei au fost transportaţi direct cu o furgonetă a poliţiei franceze în faţa gării din Bardonecchia, în Italia.

Citește și : Italia nu ratează niciun moment în apărarea Rusiei! Roma critică sancţiunile dictate Moscovei

Relaţiile dintre Roma şi Paris au fost tensionate în ultimele luni. Italia îşi acuză partenerii europeni, printre care şi Franţa, că au lăsat-o să gestioneze singură criza migranţilor şi cei 700.000 de migranţi care au ajuns pe ţărmurile sale din 2013.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.