Salvini afirmă că politica sa anti-imigraţie se bucură de tot mai multă susţinere în sânul Uniunii Europene

Publicat:

Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, a afirmat marţi că politica sa anti-imigraţie se bucură de tot mai multă susţinere în sânul Uniunii Europene şi a făcut apel la preşedintele francez Emmanuel Macron să înceteze să-l “insulte” pe această temă, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Vicepremierul italian şi şeful Ligii (extremă dreaptă) a făcut aceste declaraţii în marja unui summit de la Lyon unde au fost prezenţi miniştrii de interne din primele şase ţări ale UE din punctul de vedere al populaţiei – Franţa, Germania, Marea Britanie, Spania, Italia şi Polonia.


Citește și : Donald Trump confirmă că va avea o a doua întâlnire cu Kim Jong-un

Aceşti miniştri s-au reunit luni şi marţi la Lyon pentru a discuta despre imigraţie şi lupta împotriva terorismului.

“Nu înţeleg de ce Macron mă acuză de rasism şi de egoism pentru că astăzi toţi miniştrii prezenţi în jurul mesei au spus că migranţii economici nu pot fi primiţi în Europa”, a declarat presei Matteo Salvini.

Cu nouă luni înainte de alegerile europene, în Europa se discută frecvent despre dosarul migranţilor, devenit principalul cal de bătaie al lui Matteo Salvini de la venirea la putere a primului guvern populist în Italia, una dintre ţările de intrare a migranţilor în Europa.

La rândul său, preşedintele francez a denunţat în iunie “partea de cinism şi de iresponsabilitate a guvernului italian”, după ce Italia a anunţat că a închis porţile în faţa navei Aquarius cu 630 de migranţi la bord, scoţând la lumină dezacordurile europene în chestiunea migraţiei.

Întrebat despre faptul că Macron a cerut în septembrie consolidarea mecanismului expulzării migranţilor ilegali şi “un mai bun control al sosirilor”, Salvini a replicat marţi: “Dacă Macron este pe aceeaşi linie, atunci ducem aceeaşi bătălie”.

“Poate din când în când va redeschide frontiera de la Vintimille şi vom înceta să ne insultăm”, a adăugat ministrul de interne italian, referindu-se la oraşul frontalier italian Vintimille, pe unde au trecut mii de migranţi în drum spre nordul Europei. Din 2015, Franţa împiedică sistematic intrarea lor pe teritoriul ei.

Citește și : UE cere o „anchetă aprofundată” în cazul jurnalistului saudit Khashoggi dispărut în Turcia

Uniunea Europeană este foarte divizată în chestiunea migraţiei, cu câteva luni înainte de alegerile europene. Totuşi, ministrul spaniol de interne, Fernando Grande-Marlaska, a declarat la Lyon că “nu există nicio confruntare; există pur şi simplu poziţii plecând de la care încercăm să formăm o unitate, aşa cum se întâmplă în UE”.

La rândul său, ministrul polonez de interne a anunţat că, după modelul Ungariei, Polonia ar trebui să spună “nu” Pactului global al ONU privind migraţia care va primi aprobarea finală în decembrie în Maroc, estimând că acordul riscă “să încurajeze migraţia ilegală”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, António Guterres

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, António Guterres „Suntem mai puternici atunci când suntem uniți, iar acest lucru se...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.