X

Salvini cere Maltei să primească 170 de migranţi salvaţi de garda de coastă italiană în Mediterană

Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, a cerut Maltei să primească 170 de migranţi care au fost salvaţi în noaptea de miercuri spre joi de garda de coastă italiană în apele Maltei, scrie agerpres.

Guvernul maltez, care a permis miercuri navei Aquarius să acosteze cu 141 de imigranţi la bord, după un acord de împărţire a lor între mai multe ţări europene, a replicat că migranţii au refuzat ajutorul unei ambarcaţiuni malteze, deoarece voiau să ajungă pe insula italiană Lampedusa.

Citește și : Albayrak : Turcia nu are nevoie de ajutorul Fondului Monetar Internaţional

”Maltezii + au escortat + nava în apele (de căutare şi de salvare) italiene şi o barcă a gărzii de coastă italiene, fără a informa Ministerul de Interne, a luat migranţii la bord”, a raportat Salvini într-un comunicat furios.

“Am cerut navei italiene să contacteze autorităţile malteze (…) pentru a pune la dispoziţie un port pentru debarcare”, a adăugat el. “După ce am găzduit peste 700.000 de imigranţi veniţi pe cale maritimă în câţiva ani, cred că Italia şi-a îndeplinit deja datoria şi pe cea a altora”, a adăugat el.

“Dacă autorităţile italiene consideră că intervenţia lor este o operaţiune de salvare, cel mai apropiat port sigur este Lampedusa”, a replicat Valletta.

Citește și : Alertă cu BOMBĂ: Patru avioane au aterizat de urgenţă în Peru şi Chile, un altul – în Grecia

Tags: AquariusimigrantiitaliaMatteo Salvinimigranti
Categorii: Diaspora