X

Salvini intră în clinciuri cu propriul guvern după ce a spus că membrii Hezbollah sunt ‘terorişti islamişti’

Vicepremierul italian Matteo Salvini s-a apărat miercuri împotriva atacurilor venite din partea propriului guvern, după ce a fost criticat pentru că a făcut referire la gruparea militantă libaneză Hezbollah ca fiind ‘terorişti islamişti’, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Salvini, liderul formaţiunii de extremă-dreapta Liga, a început marţi o vizită de două zile în Israel şi a mers la graniţa de nord a ţării, unde armata israeliană a afirmat că a descoperit tuneluri construite de Hezbollah dinspre Liban.

Citeşte şi: Vot de neîncredere pentru May în propriul partid

Vicepremierul italian a denunţat membrii grupării şiite ca fiind ‘terorişti’ şi a făcut declaraţii miercuri după ce a fost criticat de Mişcarea 5 stele, aliaţii săi de coaliţie.

‘Este ciudat să citesc în ziarele italiene că unii oameni sunt uimiţi că eu îi numesc pe teroriştii islamişti ceea ce ei sunt – terorişti islamişti’, a spus el într-o înregistrare video postată pe pagina lui de Facebook.

‘Să dăm înţelesul corect al cuvintelor. Dacă nu identificăm adversarul, nu spun duşman ci adversar, atunci jocul nu va fi niciodată câştigat’, a mai spus el.

Citeşte şi: Poliţia desfăşoară o operaţiune amplă în apropiere de catedrala din Strasbourg

Italia este de obicei extrem de prudentă faţă de Hezbollah şi nu doreşte să creeze probleme pentru trupele italiene care acţionează în Liban ca parte a forţei ONU de menţinere a păcii, UNIFIL. Italia este un contributor important la UNIFIL, condusă în prezent de un italian, generalul maior Stefano Del Col.

Ministrul italian al apărării Elisabetta Trenta, membră a formaţiunii Mişcarea 5 stele, i-a cerut lui Salvini să se gândească bine la ceea ce spune. ‘Trebuie întotdeauna să ne gândim că soldaţii noştri îşi riscă în fiecare zi vieţile pentru stabilitatea noastră’, a spus ea într-un comunicat.

Un alt membru al Mişcării 5 Stele, subsecretarul de stat pentru afaceri externe Manilo Di Stefano, a mers mai departe: ‘Să vorbim despre geopolitică fără a înţelege cauzele şi doar pentru a sprijini cel mai puternic partid, dăunează oamenilor (din regiune) şi păcii’, a spus el referitor la declaraţiile lui Salvini.

Tags: Elisabetta TrentaHezbollahisraelitaliaLibanManilo Di StefanoMatteo SalviniMişcarea 5 Stele
Categorii: DiasporaSinteze