X

Salvini: ‘Italia nu are nevoie de ajutorul Rusiei!’

Italia nu va cere Rusiei sau vreunui alt partener extern să-i cumpere o parte din datoria suverană pentru a evita o posibilă criză financiară, a indicat joi ministrul de interne Matteo Salvini, care deţine şi postul de vicepremier, transmite dpa, potrivit agerpres.

Costurile la care se împrumută Italia au crescut considerabil după ce guvernul populist de la Roma şi-a anunţat planurile de a ignora regulile de disciplină bugetară ale zonei euro, prin creşterea deficitului, declanşând astfel un conflict major cu Comisia Europeană.

Citeşte şi: Chiar dacă ştie că este ascultat de ruşi şi chinezi, Trump nu renunţă la telefonul mobil. ‘Să sperăm că nu discută informaţii clasificate!’

‘Bugetul va da stabilitate şi linişte Italiei, nu avem nevoie de ajutor extern’, a afirmat Salvini în marja Forumului Economic Eurasiatic, care se desfăşoară la Verona, în nordul Italiei.

Salvini a fost întrebat dacă fondul suveran al Rusiei ar putea începe să cumpere obligaţiuni ale statului italian, o posibilitate ce ar fi fost evocată în timpul întâlnirii premierului italian Giuseppe Conte cu preşedintele rus Vladimir Putin, miercuri, la Moscova.

Citeşte şi: Mohammed bin Salman glumeşte pe tema răpirii premierului libanez

Matteo Salvini a afirmat că bugetul a fost alcătuit pentru a răspunde nevoilor poporului italian, nu pentru a linişti pieţele financiare, care trebuie să se adapteze acestei realităţi.

În deschiderea forumului, ministrul italian şi-a reiterat opoziţia faţă de sancţiunile impuse Rusiei de Uniunea Europeană, pe care le-a criticat în mod repetat ca dăunând exporturilor Italiei. ‘În 2018 nu avem nevoie de sancţiuni, nu avem nevoie de tancuri’, a subliniat el.

Tags: bugetComisia Europeană (CE)criza financiaraGiuseppe ConteitaliaMatteo SalvinirusiaVladimir Putin
Categorii: Diaspora