X

Salvini și Orban etichetează Bruxelles-ul ‘eco-terorist’ și ‘birocratic’

Salvini și Orban etichetează Bruxelles-ul ‘eco-terorist’ și ‘birocratic’

Cei doi lideri au criticat politicile europene în timpul unei întâlniri care a avut loc duminică la Pontida, în nordul Italiei, scrie Tribune de Geneve.

Vicepremierul italian Matteo Salvini, șeful Ligii anti-migranți, și premierul naționalist al Ungariei, Viktor Orban, au atacat Comisia de la Bruxelles, etichetând-o drept „eco-teroristă” și „birocratică”, potrivit stiripesurse.

Citește și: Forbes: Gazprom devine cea mai neprofitabilă corporație rusă, cu pierderi nete record

„Avem datoria să apărăm antreprenorii și fermierii italieni a căror activitate este pusă în pericol de eco-teroriștii de la Bruxelles”, a declarat Salvini în fața a mii de susținători ai partidului său adunați la Pontida, în nordul țării, pentru sărbătoarea anuală a Ligii.

Un oponent notoriu la politicile ecologice ale Comisiei Europene, Salvini a acuzat Bruxelles-ul că „dorește să închidă ferme și fabrici pentru a le face un serviciu turcilor, chinezilor și multinaționalelor”.

„Suntem aici pentru a apăra munca și eforturile europenilor și italienilor”, a spus el. Orban, în dezacord cu Comisia și Parlamentul European, a atacat și el Bruxelles-ul și și-a reiterat refuzul de a primi migranți, amenințând încă o dată că îi va urca în autobuze și îi va trimite în Belgia.

„Nu vom renunța niciodată la libertatea noastră și nu ne vom ceda niciodată țările străinilor. Nu cedăm țările noastre nici birocraților de la Bruxelles, nici puterilor financiare, nici migranților”, a spus invitatul de onoare la această întâlnire în limba maghiară, în timp ce un interpret i-a citit discursul în italiană.

Șeful guvernului ungar a criticat și recenta decizie a Comisiei Europene de a reduce viitoarele plăți ale UE în favoarea Ungariei pentru a recupera 200 de milioane de euro în amenzi pentru nerespectarea tratatelor privind dreptul la azil, pe care Budapesta refuză să le soluționeze.

„Împreună, stânga europeană și birocrații de la Bruxelles pedepsesc Ungaria (…) pentru că nu aducem migranți ilegali, pentru că apărăm Europa, este păcat”, a spus  Orban.

Citește și: Majoritatea moldovenilor susține aderarea țării la UE și doresc să participe la referendum (sondaj)

„Dar o să vă spun un lucru, dacă ei continuă să ne pedepsească, vom transporta migranții de la Budapesta la Bruxelles, îi vom lăsa în fața birourilor locuitorilor din Bruxelles, dacă vor migranții, să și-i țină pentru ei”, a spus liderul naționalist.

Liga și partidul Fidesz al lui Orban, precum și Reuniunea Națională (RN) din Franța, fac parte din același grup de extremă dreaptă din Parlamentul European, Patrioții pentru Europa.

Tags: SalviniViktor Orban
Știrile zilei